miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Grecia

Abonare RSS

Andreea Gotcă: „Am învăţat să fiu mândră de originile mele”

Pe Andreea Gotcă o cunosc de când eram amândouă adolescente. Mergeam la același liceu din Brașov și făceam meditații cu aceeași profesoară de franceză. Când am reîntâlnit-o pe Andreea, după mulți ani, într-o plimbare pe Republicii, era bronzată, radiantă, toată numai un zâmbet. Venise doar în vacanță în România, pentru că trăia deja în Grecia. Nici când a lovit criza ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: cele mai frumoase fotografii din Grecia

Îmi pare rău de un singur lucru: că n-am ținut camera pornită tot timpul cât am fost acolo, ca să cuprind mai mult din frumusețea ei alb-albastră. Îmi pare rău că n-am surprins și digital, așa cum mi s-a imprimat pe retină, fiecare imagine care mi-a bucurat ochii, în cele șase vacanțe pe care le-am făcut în Grecia. Am fost ... Citeşte mai departe »

Un colț de Europa

în august 2015, huzurind cum se cuvine, în Brașov, la Colaj Café Am rămas fără cafea, așa că azi am dat o fugă până în Lawrenceville, la Euro Gourmet Foods, magazinul de unde-mi cumpăr pufuleți făcuți la Băicoi, pateu de la Scandia Sibiu, semințe de floarea-soarelui (din Bulgaria, că din România n-am găsit). Și cafele, evident. Grecească sau turcească. Dar nu ... Citeşte mai departe »

Răsărit de soare în Paralia, Katerini

Am surprins imaginea asta cu vreo 12 ani în urmă, pe terasa hotelului Mesogios din Paralia, Katerini (Grecia), la răsăritul soarelui, în timpul primei mele vacanțe în afara țării. Nu are niciun fel de editare, căci pe atunci nu știam de filtre și Photoshop, și-n plus, spectacolul e atât de frumos, încât n-are nevoie de nicio îmbunătățire tehnică. Citeşte mai departe »

Melina Mercouri, în Atena anilor ‘60

foto Actrița de origine greacă Melina Mercouri, fotografiată de Slim Aarons, pe terasa unei cafenele din Atena, în 1961. Melina Mercouri a fost actriță, cântăreață și politician. Și-a făcut debutul în filmul „Stella”, în 1955, dar a devenit mult mai cunoscută după ce a jucat în „Never on Sunday”, „Phaedra” și „Promise at Dawn”. În 1960, a câștigat trofeul pentru ... Citeşte mai departe »

O poză îngustă din Mykonos

Foto: tripadvisor.com Mykonos. Orice insulă a Greciei. Dar, astăzi, Mykonos. Pentru toți cei cărora le e dor de vară chiar și atunci când vara e în toi, pentru toți cei care privesc această fotografie și se închipuie imediat sprijiniți comod de pernele orange, în timp ce savureaza o cafea grecească proaspăt fiartă la ibric, pentru toți cei care prețuiesc exotismul accesibil ... Citeşte mai departe »

De ce să alegi Creta, regina insulelor grecești

Fotografii: Corina Stoica/www.larevista.ro Dacă ar exista pe lume o hartă a Paradisurilor, Creta s-ar afla în mijlocul ei: regina insulelor grecești, cea mai mare și mai frumoasă fâșie de uscat care se întinde la sud de Europa, e un loc pe care nu-l vei uita ușor.  Insula Creta nu se aseamănă cu Grecia continentală, nici cu vreuna dintre celelalte pete ... Citeşte mai departe »

Guvernul grec a închis televiziunea publică. Sindicatele: „Seamănă cu guvernarea lui Ceaușescu”

Guvernul grec, condus de Antonis Samaras (foto), a decis închiderea canalelor televiziunii publice ERT, într-o demonstraţie de forţă inedită împotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor săi internaţionali. Două dintre partidele de coaliţie au dezaprobat închiderea şi au anunţat că nu vor vota această măsură când decretul va fi prezentat Parlamentului pentru validare, anunță mediafax.ro. Decizia a fost anunţată în cursul după-amiezii ... Citeşte mai departe »

Insulele grecești: peisaje desprinse din Paradis

Sunt renumite pretutindeni pentru frumusețea lor, care taie respirația oricări muritor suficient de norocos cât să le viziteze. Insulele grecești sunt, probabil, singurele locuri ale Europei care pot face concurență destinațiilor de vacanță exotice. Pe de o parte, pentru că oferă priveliști cel puțin la fel de spectaculoase, iar pe de altă parte, pentru că sunt mult mai accesibile geografic ... Citeşte mai departe »