luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Haruki Murakami

Abonare RSS

Cele mai bune 50 de cărți pe care le-am citit

foto Să vă spun cum m-am gândit: „Trimit în newsletter cele mai bune cărți pe care le-am citit vreodată, de când știu să citesc!”. Bun. Și m-am apucat să fac o listă, înșirând toate titlurile de cărți care mi-au plăcut foarte mult, inclusiv „Ce ne povestesc Milena și Crina”, de Ioana Postelnicu – o carte pe care am citit-o, în ... Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Un gând: Haruki Murakami

foto Citeşte mai departe »

„Ascultă cum cântă vântul” și „Pinball, 1973”, de Haruki Murakami

foto Să citești romanul de debut al lui Haruki Murakami, și-apoi pe cel de-al doilea, după ce i-ai citit deja toate celelalte cărți, e o experiență bizară. Deși pe alocuri îi recunoști vocea, ai la fiecare frază sentimentul că te înstrăinezi de povestitor, după ce deveniserăți apropiați ca doi prieteni. Murakami a refuzat mulți ani traducerea în alte limbi a ... Citeşte mai departe »

Dublă lansare la Polirom: „Ascultă cu cântă vântul” și „Pinball, 1973”, de Haruki Murakami

Editura Polirom a lansat recent un nou volum semnat de celebrul scriitor japonez Haruki Murakami: „Ascultă cu cântă vântul” și „Pinball, 1973”. Alcătuind, împreună cu În căutarea oii fantastice, halucinanta „Trilogie a Şobolanului”, romanele Ascultă cum cântă vântul (1979) şi Pinball, 1973 (1980), reunite în acest volum, prefigurează nu numai fascinaţia lui Murakami pentru literatură şi cultura occidentale, ci şi unele dintre temele predilecte ... Citeşte mai departe »

Cum își beau cafeaua „Bărbații fără femei”, de Haruki Murakami

Foto: galleryhip.com Am citit „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a lui Haruki Murakami, așa cum citesc toate cărțile scriitorului japonez: savurând fiecare rând și, în același timp, regretându-l la gândul că mă duce mai aproape de final. Mi-aș dori să existe o carte nesfârșită semnată de Murakami, ca să-mi ajună pentru totdeauna! Fiecare dintre povestiri are o lecție și un ... Citeşte mai departe »

O carte-n zbor

Cine mi-a ținut companie în timpul zborului lung spre Atlanta: „Bărbați fără femei”, de Haruki Murakami. Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica! Citeşte mai departe »

Concurs LaRevista.ro și Libris: Ce-ți dorești cel mai mult în 2015?

Foto: quirkbooks.com Anul Nou vine și cu trei cărți noi pentru voi, să vă țină companie în mijloc de iarnă și să vă facă zilele mai frumoase. Cadourile literare vin, ca de obicei, de la librăria online Libris. Am ales pentru voi trei volume cu totul speciale: „Bărbatul sentimental”, a scriitorului spaniol Javier Marías, o carte cu care m-am întâlnit ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: 19 lucruri care-ți vor face viața mai frumoasă

Detaliu: Vincent van Gogh, „Restaurant de la Sirene at Asnieres” De fapt, ca să fiu mai clară, sunt 19 lucruri care-mi fac mie viața mai frumoasă, zi de zi. S-ar putea ca pe voi să vă lase total indiferenți, iar pe unele, cine știe, poate chiar le detestați. Poate aveți alergie la cafea și nu suportați croissantele cu unt, poate ... Citeşte mai departe »

În curând: „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte de Haruki Murakami

Foto: The Guardian „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami, se lansează, zilele acestea, la târgul Gaudeamus 2014 și va fi apoi disponibilă în librării. Volumul a apărut la editura Polirom și este o colecție de povestiri traduse de Iuliana și Florin Oprina. „În noua sa colecţie de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus