joi , 11 august 2022

Arhivă etichete: Horia Mihail

Abonare RSS

Richard Galliano, Horia Mihail, Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, la Sala Radio

„100% Mozart” este povestea pe care o „istoriseşte” pianistul Horia Mihail în cea de-a IV-a ediţie a turneului său naţional „Pianul călător”. Alexandru Tomescu cântă Dvořák pe vioara Stradivarius, cea care a răsunat mulţi ani în mâinile violonistului Ion Voicu. Celebra „Odă a bucuriei” şi întreaga Simfonie a IX-a beethoveniană în interpretarea magistrală a Orchestrei Naţionale Radio aniversează Ziua Regalităţii. ... Citeşte mai departe »

Pianistul Horia Mihail şi dirijorul canadian Julian Kuerti: de la Beethoven la Bruckner

Viena, Burgtheater. Într-una dintre legendarele săli de concert şi spectacol ale elegantei capitale, în martie 1795, la doar 25 de ani, tânărul compozitor german Ludwig van Beethoven are debutul public, după ce încântase spectatorii din câteva saloane private vieneze. În sala de la Burgtheater, tânărul interpretează ca solist unul dintre primele sale concerte: Concertul nr. 2 în si bemol major ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, Tiberiu Soare, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, invitaţi la festivalul de la Balcic

După o stagiune care a purtat Orchestrele şi Corurile Radio România spre frumoase meridiane ale lumii, punctul culminant constituindu-l participarea la cel mai longeviv festival de muzică din China – Shanghai Spring International Music Festival – în aşteptarea unei noi stagiuni pline de evenimente, Orchestra Naţională Radio va poposi pe malul Mării Negre, într-un loc încărcat de semnificaţii: Balcic. Sâmbătă, ... Citeşte mai departe »

Concert Beethoven, interpretat de Horia Mihail, sub bagheta dirijorului chinez JIN WANG

Cu o zi înainte de a pleca din Bucureşti împreună cu pianul călător în Moldova şi Dobrogea pentru ultima parte a turneului său, pianistul HORIA MIHAIL, alături de Orchestra Naţională Radio, se va reîntâlni cu publicul bucureştean vineri, 19 aprilie (19.00). Concertul de la Sala Radio se va desfăşura sub bagheta dirijorului chinez JIN WANG. Câştigător a nouă competiţii europene ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus