luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Humanitas

Abonare RSS

Scriitorul Howard Jacobson vine la București

Howard Jacobson, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori britanici ai momentului, câştigător al Man Booker Prize şi autor al romanului „Shylock este numele meu”, publicat de Editura Humanitas Fiction în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, vine la Bucureşti. Autorul se va întâlni cu publicul român miercuri, 10 mai ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38). ... Citeşte mai departe »

„Cinci colțuri”, de Mario Vargas Llosa, în dezbatere la Librăria Humanitas

Editura Humanitas Fiction va invită la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la lansarea ediţiei în limba romană a romanului „Cinci Colţuri”, de Mario Vargas Llosa. Cartea a apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură. La eveniment vor vorbi Juan Pablo ... Citeşte mai departe »

Care Santos vine la București pentru a lansa „Poftă de ciocolată”

În luna mai 2006 lua naştere „Raftul Denisei“, prima şi singura colecţie de literatură personalizată din România, coordonată de Denisa Comănescu. „Sper să se impună prin frumuseţea ei, prin originalitate şi printr-o imensă plăcere a lecturii. Sper să fie branşată la marile titluri ale zilei, să fie dinamică şi accesibilă, într-un cuvânt, cool. Voi aşeza aici numai cărţile pe care le ... Citeşte mai departe »

Seară dedicată lui Alain de Botton, la Humanitas. Despre „Sex, shopping și un roman”

Miercuri, 17 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) punem iubirea sub lupă împreună cu Cristina Foarfă, Adina Diniţoiu, T.O. Bobe şi Marius Constantinescu, plecând de la provocatorul roman semnat de Alain de Botton, „Sex, shopping şi un roman”. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Accesul la eveniment se face pe ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: Care Santos, despre artă, viață și cărți

Foto: freegreatpicture.com Una dintre cele mai rafinate scriitoare pe care le-am descoperit în ultima perioadă și care mi-a făcut toamna mai frumoasă, cu cele două cărți ale ei apărute în România, la editura Humanitas Fiction: „Încăperi ferecate” și „Aerul pe care îl respiri”. Câteva fragmente care-mi vor rămâne în minte: Singura modalitate de a păstra o femeie este să o ... Citeşte mai departe »

Iubiri invizibile. Despre „Cei doi domni din Bruxelles”, de Eric-Emmanuel Schmitt

Foto: andylal.blogspot.com Prin cele cinci nuvele ale acestui volum, Eric-Emmanuel Schmitt ne plimbă dintr-o ţară într-alta, dintr-un ev într-altul, dintr-o lume într-alta. Oriunde ar trăi, în Belgia, Franţa, Austria sau Islanda, personajele sale ni se înfăţişează fie drept oameni obişnuiti puşi în situaţii excepţionale, la care nu prea ştiu cum să reacţioneze, fie drept oameni cu destine ieşite din comun, ... Citeşte mai departe »

Ieșirea din labirint. „Caietul Mayei”, de Isabel Allende

Foto: „Fata cu balonul roșu”, lucrare de Banksy; sursă: amazon.de „Un roman exploziv. Fiecare personaj clocotește de viață. Un roman cu un subiect îndrăzneț construit, straniu și cutremurător, despre violența sexuală, teroarea politică, vina colectivă și secrete grele de familie, toate depășite prin curaj și iubire.” Booklist Dacă i-ați citit cărțile lui Isabel Allende și vă simțiți deja ca acasă ... Citeşte mai departe »

Voyeurism și criza imaginii occidentale: despre „Efectul Sherlock Holmes”, de Victor Ieronim-Stoichiță

Efectul Sherlock Holmes. Trei intrigi cinematografice, ultima carte a lui Victor Ieronim Stoichiță, este un volum înțesat de paralele culturale, trimiteri și comparații și care, aproape la fiecare paragraf, te invită la profunde reflecții. Totuși, în ciuda faptului că este un text destul de dificil (deși nu foarte lung), este genul de analiză care, atunci când ți-e greu să descifrezi ... Citeşte mai departe »

„Abaterea necesară”: despre „Clinamen: Cum a început Renașterea”, de Stephen Greenblatt

În ciuda titlului neobișnuit care poate deruta cititorul, volumul Clinamen: Cum a început Renașterea, al americanului Stephen Greenblatt, este o carte care se citește ușor și cu mult interes. Reputat shakespereolog, întemeietor al „noului istorism”, Greenblatt este, în egală măsură, un documentarist atent și un povestitor desăvârșit, ceea ce face ca volumul lui să poată fi citit nu doar ca ... Citeşte mai departe »

Seară de „Dragoste”, cu Isabel Allende, la librăria Humanitas Cișmigiu

„Dragoste” de Isabel Allende va fi lansată joi, 13 februarie ora 19.00, chiar înainte de Valentine’s Day, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38). Marina Constantinescu, Elisabeta Lăsconi, Mihaela Frank, Corina Stoica şi Denisa Comănescu ne vor vorbi despre cele mai frumoase pagini de dragoste scrise de Isabel Allende, iar Maxim Belciug ne va încânta cu momente ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus