joi , 3 decembrie 2020

Arhivă etichete: imigranti America

Abonare RSS

Ce am învățat căutându-mi un job în America

foto A doua zi după ce am primit permisiunea de a lucra legal în Statele Unite, m-am și dus să-mi caut un loc de muncă. Eram liberă de contract de vreo opt luni, așa că entuziasmul meu, ca să nu zic disperarea, m-a scos din casă imediat ce m-am văzut cu cardul ăla pe care scrie „work permit”. Pentru că ... Citeşte mai departe »

Ce-mi place în America

foto Am scris, la rubrica asta, mai multe articole în care m-am plâns de America și de stilul de viață de aici, pe fondul lipsurilor mele afective legate de acasă, de familia și prietenii mei și de toată existența mea de dinainte. Trebuie să spun că toate m-au enervat în primul an, de la faptul că aici nu poți fuma ... Citeşte mai departe »

Cum e la dentist în America

foto Cum să fie? 🙂 Ca la dentist! Doar mai puțin dureros și mult, mult mai scump decât la noi! O să vă spun mai jos dacă merită să mergi la stomatolog aici sau dacă nu cumva ieși în avantaj cumpărându-ți un bilet de avion spre România.  Înainte să plec din țară, în august 2015, am fost la dentistul meu, ... Citeşte mai departe »

Trei chestii foarte altfel în America

Doamnă americană de prin anii 1900, cu aspirator vintage, și azi foarte actual în Statele Unite / foto La scurtă vreme după ce m-am mutat în Statele Unite, am descoperit că sunt o mulțime de lucruri pe care le luam ca pe un dat în Europa și care aici sunt cu totul diferite sau, pur și simplu, nu există. Ori ... Citeşte mai departe »

Mircea Goia: În SUA, dacă dai greş, nu se uită nimeni strâmb la tine

Nu e cântăreţ, nu e actor şi nu e – încă – regizor, deşi şi-ar dori să ajungă unul. Mircea Goia e un român din Valea Jiului care a reuşit în SUA făcând totul cu pasiune și devenind, astfel, vedeta propriului destin. Munceşte în domenii diverse, creative (IT, producţie cinematografică, marketing), face fotografii care-ţi taie respiraţia şi, pe lângă toate ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus