duminică , 2 octombrie 2022

Arhivă etichete: Irina Pacurariu TVR

Abonare RSS

Sâmbătă, la TVR: Norman Manea, în dialog cu Irina Păcurariu – VIDEO

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional, şi duminică, 17 aprilie, de la ora 18.25, la TVR1, aflaţi povestea unuia dintre cei mai premiaţi şi traduşi scriitori români contemporani. Norman Manea, în dialog cu jurnalista Irina Păcurariu. Norman Manea este scriitorul român care, la cinci ani, era deportat în Transnistria cu toţi evreii din Bucovina, iar la ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu: Calitatea pe care o admir cel mai mult la un bărbat este puterea

Foto: TVR Spune despre ea însăși că ar fi un om obișnuit. În cazul ăsta, înseamnă că toți oamenii obișnuiți sunt definitiv îndrăgostiți de profesia lor, pe care nu știu s-o practice altfel decât ca la carte. Și cu tot sufletul. Înseamnă că sunt toți frumoși, pe dinafară și pe dinăuntru, și reușesc să pună în fiecare frază pe care ... Citeşte mai departe »

„Exodul mamelor”, o nouă serie de reportaje realizată de Irina Păcurariu, la TVR 1

Cea mai nouă serie de reportaje realizată de Irina Păcurariu şi difuzată sub genericul Dosar România începe, din 26 martie, de la ora 21.00 (TVR 1 şi tvrplus.ro) „Am simţit o mare responsabilitate de a arăta că în spatele cuvântului emigranţi sunt vieţi şi chipuri. Nu suntem doar numere într-o statistică demografică… „, îşi începe Liliana Angheluţă mărturisirea. Liliana este ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu, despre soțul său, Ticu Lăcătușu: „Cred că viaţa începe acolo unde ne-am întâlnit”

Un dialog cu Irina Păcurariu e întotdeauna o plăcere, indiferent de subiect. De data aceasta, am discutat despre recentul său proiect de la TVR, „Povești în halate albe”, și ne-am continuat conversația în jurul presei, pentru ca realizatoarea TVR să încheie cu o suită de mărturisiri când amuzante, când profunde și înduioșătoare, despre familia sa – alpinistul Ticu Lăcătușu și ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus