marți , 27 iulie 2021

Arhivă etichete: Irina Pacurariu

Abonare RSS

„Unde-i acasă?”: Irina Păcurariu, cu o serie nouă de reportaje, la TVR

Irina Păcurariu și Claudiu Ungureanu Duminică, 19 martie, la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează primul episod al seriei de reportaje „Unde-i acasă?”. Realizat de Irina Păcurariu, proiectul este o radiografie selectivă, dar onestă a diasporei româneşti. La zece ani de la integrarea în UE, nu se ştie de fapt numărul exact al românilor plecaţi. Sunt doar estimări: ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu stau de vorbă cu „Românii după Brexit”

În 24 iunie 2016, majoritatea locuitorilor din Marea Britanie a votat BREXIT. Surpriza a năucit ambele tabere, iar cei care au pledat pentru separare s-au trezit că izbânda lor este toxică. Ce se va întâmpla după Brexit? Cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine… Întrebarea îi îngrijorează pe britanici, dar şi pe cei peste 200.000 de români ... Citeşte mai departe »

Sâmbătă, la TVR: Norman Manea, în dialog cu Irina Păcurariu – VIDEO

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional, şi duminică, 17 aprilie, de la ora 18.25, la TVR1, aflaţi povestea unuia dintre cei mai premiaţi şi traduşi scriitori români contemporani. Norman Manea, în dialog cu jurnalista Irina Păcurariu. Norman Manea este scriitorul român care, la cinci ani, era deportat în Transnistria cu toţi evreii din Bucovina, iar la ... Citeşte mai departe »

„În numele copilului”: povestea familiei Bodnariu, în exclusivitate la TVR

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un reportaj realizat de Irina Păcurariu, filmat în Norvegia. Materialul este produs de TVR Internaţional şi se difuzează aici joi, de la ora 22.00. „S-au stabilit la o margine de fiord unde lumea stă atârnată dincolo de oricare timp. Voia să nu-l ştie nimeni şi acum îl ştiu toţi. E ... Citeşte mai departe »

Viaţa românilor din Italia, subiect de filme

Irina Păcurariu continuă cu episodul 2 seria de reportaje Exodul mamelor, la TVR 1 şi tvrplus.ro. Sub genericul Dosar România, în 2 aprilie, de la ora 21.00. În cea de-a doua ediţie Exodul mamelor, Irina Păcurariu continuă seria dezvăluirilor senzaţionale pe care le fac „actori” ai tragediei româneşti a migraţiei. Ca şi cum ar merge pentru prima dată la o ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu: Calitatea pe care o admir cel mai mult la un bărbat este puterea

Foto: TVR Spune despre ea însăși că ar fi un om obișnuit. În cazul ăsta, înseamnă că toți oamenii obișnuiți sunt definitiv îndrăgostiți de profesia lor, pe care nu știu s-o practice altfel decât ca la carte. Și cu tot sufletul. Înseamnă că sunt toți frumoși, pe dinafară și pe dinăuntru, și reușesc să pună în fiecare frază pe care ... Citeşte mai departe »

„Exodul mamelor”, o nouă serie de reportaje realizată de Irina Păcurariu, la TVR 1

Cea mai nouă serie de reportaje realizată de Irina Păcurariu şi difuzată sub genericul Dosar România începe, din 26 martie, de la ora 21.00 (TVR 1 şi tvrplus.ro) „Am simţit o mare responsabilitate de a arăta că în spatele cuvântului emigranţi sunt vieţi şi chipuri. Nu suntem doar numere într-o statistică demografică… „, îşi începe Liliana Angheluţă mărturisirea. Liliana este ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu, despre soțul său, Ticu Lăcătușu: „Cred că viaţa începe acolo unde ne-am întâlnit”

Un dialog cu Irina Păcurariu e întotdeauna o plăcere, indiferent de subiect. De data aceasta, am discutat despre recentul său proiect de la TVR, „Povești în halate albe”, și ne-am continuat conversația în jurul presei, pentru ca realizatoarea TVR să încheie cu o suită de mărturisiri când amuzante, când profunde și înduioșătoare, despre familia sa – alpinistul Ticu Lăcătușu și ... Citeşte mai departe »

Emisiunea „Povești în halate albe”, de Irina Păcurariu, ajunge la final

„Din păcate, sistemul nu este la înălţimea medicilor”, este de părere Vlad Mixich, jurnalist Hotnews, invitatul Irinei Păcurariu la ultima ediţie a Poveştilor în halate albe de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. „Tragedia nu este doar migraţia medicilor, ci faptul că cei care rămân sunt frustraţi şi trişti”, continuă Vlad Mixich. Ultima întâlnire cu reuşitele incredibile din domeniul medical ... Citeşte mai departe »

Irina Păcurariu spune „Poveşti în halate albe” despre medici din Cluj

La următoarele două ediţii ale Poveştilor în halate albe, Irina Păcurariu vine cu istorii şi destine ale unor medici care îşi fac meseria în singurul oraş din România unde majoritatea clinicilor au mai mult de 100 de ani, ba chiar şi în condiţii în care unele spitale nu ar mai trebui să funcţioneze – Clujul, unul dintre polii medicinei româneşti. ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus