miercuri , 3 iunie 2020

Arhivă etichete: J.D. Salinger

Abonare RSS

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

J.D.Salinger: De veghe în lanul de secară, cu Holden Caulfield

Foto: galleryhip.com Holden Caulfield, adolescentul etern inventat de J.D. Salinger în „De veghe în lanul de secară”, vorbește în numele a milioane de cititori care continuă să se regăsească în viziunea lui despre lume. „Ştii ce mi-ar plăcea mie să fiu? (…) Ştii cântecul ăla Dacă cineva  prinde pe careva venind în lanul de secară? În orice caz, în mintea mea ... Citeşte mai departe »

Cum arată mâncarea din cărți: scene gastronomice din romane celebre

Dinah Fried, designer și scriitoare, este autoarea unui proiect inedit: un album de fotografii ce surprind scene gastronomice memorabile desprinse din cărți celebre, cum ar fi „De veghe în lanul de secară” sau „Moby Dick”. Volumul Fictitious Dishes: An Album of Literature’s Most Memorable Meals, publicat de editura Harper Collins, este realizat integral de Dinah Fried, care a gătit și a ... Citeşte mai departe »

„Șuncă pe pâine” amară, de Charles Bukowski

Motto: „Pentru toți tații” Deopotrivă tristă și plină de umor, „Șuncă pe pâine” este povestea primilor ani de viață ai lui Charles Bukowski. Prin vocea fascinantului său alter-ego, Henry Chinaski, scriitorul american își amintește – ca pentru sine însuși, fără să-i pese nici de brutalitatea întâmplărilor, și cu atât mai puțin de cea a limbajului – adevărul despre anii copilăriei ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus