joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Japonia

Abonare RSS

Curtezane și samurai fotografiați color: viața în Japonia, la 1800

O colecție de fotografii extraordinar de frumoase, realizate în secolul al 19-lea de fotojurnalistul Felice Beato, va fi expusă weekend-ul acesta la London Photographic Fair. Imaginile, imortalizate între 1863 și 1877, se numără printre primele fotografii color realizate vreodată. Felice Beato, care trăia în Yokohama în acea perioadă, a pozat o varietate de subiecte, de la curtezane, la gheișe, samurai ... Citeşte mai departe »

Care e țara în care se doarme cel mai puțin

Foto: doctoroz.com O echipă de cercetători și-a propus să afle câte ore pe noapte dorm oamenii din diferite țări. Cu ajutorul unei aplicații deștepte au și reușit să afle în care țară se doarme cel mai puțin și care dintre popoare e cel mai prieten cu perna. Studiul, care a avut la bază informații adunate de la cel puțin un ... Citeşte mai departe »

Noul roman al lui Haruki Murakami are 10.000 de rezervări online, deși nu a fost încă lansat

Noul roman semnat Haruki Murakami, The Faded Tsukuru Tasaki and the Year of His Pilgrimage, a stabilit un record de rezervări pe site-ul Amazon.com, deși nu a fost încă lansat, a anunțat Bungei Shunju, editura care îl publică. Aproximativ 10.000 de persoane și-au rezervat, deja, cel mai nou roman al lui Haruki Murakami, cifra reprezentând un record pentru faimosul scriitor ... Citeşte mai departe »

Haruki Murakami va lansa un nou roman, după trei ani de pauză

Scriitorul japonez Haruki Murakami se pregătește pentru lansarea unui nou roman, în luna aprilie, anunță ajw.asahi.com. Evenimentul vine la trei ani de la publicarea volumului său de mare succes „1Q84”. Murakami, al cărui hit literar este considerat romanul „Pădurea norvegiană”, a terminat lucrul la o carte nouă, ce va apărea mai întâi în Japonia, în aprilie. Deocamdată, nu a fost ... Citeşte mai departe »