vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: John Lennon

Abonare RSS

Un gând: John Lennon

foto Citeşte mai departe »

Cynthia Lennon, prima soție a lui John Lennon, a murit

Foto: The Guardian Prima soție a lui John Lennon, Cynthia, a murit în casa ei din Spania, la vârsta de 75 de ani, a anunțat familia sa. Cel care a dat publicității vestea este Julian Lennon, singurul copil al Cynthiei și al lui John Lennon. Într-un mesaj postat pe site-ul său, Julian a scris că mama lui s-a stins „în ... Citeşte mai departe »

John Goodwin: “These days, a lot of people are trying to be similar to others in order to be embraced by the industry”

John Goodwin is a composer, a painter and a sculptor. And by the way he approaches the musical notes, canvas or mosaic, he is a definition of the word “artist.” Born in Los Angeles and located in Nashville, John Goodwin composes music “in relative solitude”, far from the agitated world of today’s record business. John Goodwin is critical of today’s ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. John Goodwin: „Astăzi, mulți oameni încearcă să semene cu alții ca să fie acceptați de industria muzicală”

John Goodwin e compozitor, pictor, sculptor. Iar prin felul în care abordează notele muzicale sau pânza de pe șevalet chiar reprezintă o definiție cuvântului „artist”. Născut în Los Angeles și stabilit în Nashville, John Goodwin compune muzică „în relativă solitudine”, departe de lumea dezlănțuită a showbiz-ului de azi, de care se dezice prin argumente dezarmante. Cu toate astea, colaborează cu ... Citeşte mai departe »

John & Yoko, cu zece zile înainte

Foto: mirror.co.uk John Lennon și soția lui, Yoko Ono, fotografiați pe 28 noiembrie 1980, de Allan Tannenbaum, cu zece zile înainte ca artistul să fie împușcat în fața clădirii Dakota din New York. „Nuditatea era doar o altă formă de expresie pentru ei. Păreau în largul lor și a fost o situație mai degrabă tandră decât încărcată erotic”, povestește fotograful ... Citeşte mai departe »

Ce vedete produc cei mai mulți bani după moarte

Foto: huffpost.com Dacă mori nu înseamnă că nu mai poți câștiga bani, când ești o celebritate. De fapt, puterea de câștig a starurilor poate crește rapid odată ce se sting din viață, când companiile cu dare de mână încep să le vâneze imaginea valoroasă pentru a o folosi în campanii publicitare. Zilele trecute s-a anunțat în presa internațională o afacere ... Citeşte mai departe »

Ucigașul lui John Lennon rămâne închis. Eliberarea lui, respinsă pentru a opta oară

Mark David Chapman, ucigașul lui John Lennon, rămâne în continuare după gratii, după ce o comisie a penitenciarului Wende din Alden, New York, i-a respins eliberarea condițonată pentru a opta oară. Oficialii penitenciarului și-au făcut publică decizia vineri, 22 august. Ei au declarat că o comisie formată din trei membri i-au respins lui Chapman cererea, după o audiere care a ... Citeşte mai departe »

O poză din ‘75

Foto: tumblr.com David Bowie, Art Garfunkel, Paul Simon, Yoko Ono, John Lennon și Roberta Flack. Fotografiați într-un moment de grație, la New York, în 1975, de către Bob Gruen. Câte s-au schimbat de-atunci…? Câte au rămas la fel? Citeşte mai departe »

John Lennon și Mick Jagger: imaginați-vă trecutul

Două figuri emblematice ale culturii pop: John Lennon și Mick Jagger, fotografiați de Ron Galella, în 1974. Ne întrebăm care era starea lor de spirit în momentul în care au fost surprinși pe filmul foto, ce conținea schimbul de replici dintre ei. Ce-i spusese visătorul de la Beatles excentricului de la Rolling Stones – îl întrebase ceva și aștepta un ... Citeşte mai departe »

Ziua lui John Lennon. Cele mai frumoase citate

Astăzi, 9 octombrie, JOHN LENNON ar fi împlinit 73 de ani. Ne amintim de celebrul muzician nu doar datorită cântecelor lui, care au influențat generații, ci și prin declarațiile lui inspirate, citate astăzi pretutindeni în lume de oameni care l-au admirat și l-au iubit. Rolul meu în societate, ca şi rolul oricărui poet sau artist, este să exprime sentimentele existente. ... Citeşte mai departe »