marți , 20 aprilie 2021

Arhivă etichete: John Steinbeck

Abonare RSS

Special LaRevista.ro: ce spun despre căsătorie trei scriitori celebri

foto Știți că adun de prin cărți fragmente de înțelepciune sau doar pasaje care mă pun pe gânduri, în cel mai plăcut mod cu putință, pentru că sunt scrise cu priceperea cu care unii scriitori știu să evoce chiar și cele mai simple lucruri. De data asta, împărtășesc cu voi câteva idei despre căsătorie care mi-au rămas în minte. Prin ... Citeşte mai departe »

Un gând: John Steinbeck

foto Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Un gând: John Steinbeck

foto Citeşte mai departe »

Cărțile potrivite

foto Probabil că aşa e, cum se spune, că există un timp potrivit pentru fiecare carte. Sau o carte pe potriva fiecărui timp pe care-l traversăm. Acum vreo şapte ani, n-am putut citi mai mult de 50 de pagini din Absalom, absalom, aşa că mi-am spus că-l las pentru mai târziu pe renumitul domn Faulkner, fără să revin asupra scrierilor lui ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: John Steinbeck, despre natură și oameni

Foto: xcitefun.net Mare parte din America pe care o cunosc, fără s-o fi vizitat vreodată, o cunosc din romanele lui John Steinbeck. Îi iubesc cărțile nu doar pentru personajele atât de autentice, pentru poveștile dure și totodată de o tandrețe nesfârșită, ci mai ales pentru că grație lor am călătorit mai departe decât aș fi crezut vreodată că e posibil ... Citeşte mai departe »

Cinci fotografii inedite cu John Steinbeck

Autorul „Fructelor mâniei”, unul dintre cele mai rafinate spirite ale literaturii mondiale, surprins într-o serie de fotografii rare, inedite. John Steinbeck adora să fumeze, iar lucrul acesta se observă lesne și azi, la mai bine de patru decenii de când ne-a părăsit. Fie că scria sau savura un moment de liniște la malul oceanului, artistul avea mereu pregătit un strop ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus