vineri , 28 februarie 2020

Arhivă etichete: Julio Cortazar

Abonare RSS

Un gând: Julio Cortazar

foto Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Evenimente la Institutul Cervantes, dedicate centenarului nașterii lui Julio Cortázar

Foto: mexico.cnn.com Ambasada Republicii Argentina în România, în colaborare cu Instituto Cervantes din Bucureşti, organizează, cu ocazia sărbătoririi centenarului naşterii lui Julio Cortázar (1914-1984), o serie de activităţi menite să omagieze opera şi viaţa scriitorului argentinian. Evenimentele vor avea loc în perioada 24-27 noiembrie, la sediul Instituto Cervantes din Bucureşti, după următorul program: Luni, 24 noiembrie, ora 19:00 Proiecţia filmului Historias de ... Citeşte mai departe »

Julio Cortázar: „Pentru mine, literatura este o formă de joacă”

În 1982, la scurtă vreme după ce soția sa, Carol Dunlop, se stinsese din viață, Julio Cortázar a stat de vorbă cu Jason Weiss pentru un interviu ce avea să fie publicat în The Paris Review. Cu sinceritate fascinantă, scriitorul argentinian a discutat îndelung despre pasiunea cu care își inventa poveștile, despre ritualurile sale atunci când scria, despre sentimentalismul său, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus