duminică , 25 august 2019

Arhivă etichete: jurnalisti

Abonare RSS

Viorel Ilișoi a lansat „Cele mai frumoase reportaje”

foto: Elena Iluță Cunoscutul ziarist Viorel Ilișoi a adunat într-o carte, cu titlul „Cele mai frumoase reportaje”, poveștile excepționale pe care le-a documentat și pe care le-a scris de-a lungul timpului. Volumul s-a lansat pe 27 aprilie, la sediul magazinului F64 din București, unde jurnalistului i-au fost alături prietenii apropiați și cititorii care-l iubesc. Considerat, de public și colegii de ... Citeşte mai departe »

Emma Zeicescu: E dificil să ajungi bogat din jurnalism

foto: TVR O vedeți de 16 ani la televizor, iar de anul trecut, o puteți urmări la TVR 1, în emisiunea „Perfect Imperfect”. Azi, am invitat-o la un interviu în care să vorbim despre lucruri frivole și lucruri importante, într-un portret mai fidel, probabil, decât cel pe care i-l cunoaștem de pe „sticlă”. Emma Zeicescu, pentru voi. Care sunt primele ... Citeşte mai departe »

Anda Docea: opt mituri despre jurnaliști

foto De la „All the President’s Men” și „Broadcast News”, până la „Spotlight” și „Truth”, am văzut zeci, poate sute de filme și seriale cu subiectul din lumea presei. Constat că există niște mituri (sau chiar stereotipii) care nu încetează să mă amuze. Le înșir mai jos pe primele care-mi vin în minte: jurnaliștii apar șifonați, nedormiți, nerași, purtători de ... Citeşte mai departe »

Ziaristul, psiholog întâmplător

Foto: drmanges.com Sunt tot mai convinsă că un interviu – un interviu bun, autentic – e o formă de terapie pentru cel care-l oferă. Iar ziaristul – acela bun, autentic – trebuie să fie un excelent „anatomist al sufletului” (Henry Miller, în „Tropicul Cancerului”), dacă are ambiţia unei realizări jurnalistice memorabile. Poate o să spuneți că exagerez – defect profesional! ... Citeşte mai departe »

Alina Petrescu: (aproape) cinci extravaganțe de jurnalist

Foto: Antena 3 Am provocat-o pe Alina Petrescu, gazda emisiunii „Esențial” de la Antena 3, să facă o listă de cinci extravaganțe de jurnalist pe care și le îngăduie din când în când. Nu i-au ieșit tocmai cinci – s-a oprit chiar când era cât pe-aci să ne facă în ciudă cu stilul ei de viață excentric, specific ziariștilor… Alina ... Citeşte mai departe »

Jurnaliștii, cei mai mari băutori de cafea

Prieteni, să nu vă mirați că pagina noastră de Facebook abundă în fotografii care au ca temă cafeaua: un studiu dat publicității recent arată că cei mai mai băutori ai acestei băuturi minunate sunt jurnaliștii. Ei consumă, de regulă, cel puțin trei cești de cafea pe zi, cauza principală – zic participanții la sondaj – fiind stresul de la locul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus