luni , 23 noiembrie 2020

Arhivă etichete: Karen Blixen

Abonare RSS

Bine v-am (re)găsit, Karen Blixen și Saul Bellow!

Două comori am găsit azi, într-un anticariat din Gainesville, aproape de Atlanta: „Humboldt’s Gift”, de Saul Bellow, și „Out of Africa”, de Karen Blixen.   Cu „Darul lui Humboldt” m-am întâlnit cu ani în urmă și e pe lista mea recomandări. Charlie Citrine, cum să-l uiți pe Charlie Citrine? Am găsit-o în anticariat cu doar 4 dolari, n-am putut să ... Citeşte mai departe »

Aproape de Africa: Karen Blixen și bufnița ei, Minerva

Foto: pinterest.com Scriitoarea daneză Karen Blixen, fotografiată alături de animalul ei de companie, bufnița Minerva, în casa ei de la poalele dealurilor Ngong din Kenya. Astăzi, locuința în care artista a trăit între 1914 și 1931, situată în apropiere de Nairobi, este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. Karen Blixen s-a născut la Rungsted, lângă Copenhaga, într-o familie ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: ce cărți citim toamna asta

O carte e un bun companion oricând, indiferent de locul unde ne aflăm, de starea care ne domină, de anotimpuri. Dar sunteți și voi de acord că toamna pare să fie timpul cel mai bun pentru asemenea îndeletnicire splendidă precum lectura? Noi am citit toată vara cărți grozave, iar acum, că soarele s-a mai îmblânzit, iar vântul adie cu iz ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus