miercuri , 23 septembrie 2020

Arhivă etichete: La Dolce Vita

Abonare RSS

Anita Ekberg: nostalgia anilor ‘50

Foto: www.sodahead.com Anita Ekberg, fotografiată în 1954, pentru ediția de noiembrie a revistei Esquire. Actrița nu jucase încă rolul care i-a adus celebritatea mondială, cel al Sylviei din „La Dolce Vita”. În 1960, odată cu lansarea peliculei lui Fellini, faima artistei suedeze a atins un nivel necunoscut până atunci, mai ales grație scenei-cult, în care apare scăldându-se în apele reci ale ... Citeşte mai departe »

Actrița Anita Ekberg a murit, la 83 de ani

Foto: www.theapricity.com Actrița Anita Ekberg, cunoscută mai ales pentru rolul său din „La Dolce Vita”, a murit, la vârsta de 83 de ani, la Roma. Publicațiile italiene au anunțat decesul ei astăzi, 11 ianuarie, iar avocata actriței, Patrizia Ubaldi, a confirmat vestea pentru agențiile de știri. Ubaldi a declarat că Ekberg fusese cel mai recent spitalizată imediat după Crăciun, „după o ... Citeşte mai departe »

Fontana di Trevi, locul meu preferat din Roma

Probabil că ar fi trebuit să mă simt cel mai bine la Colosseum, sau la muzeul din Vatican, sau cine știe, poate pe Corso, via spre raiul cumpărăturilor. Dar locul meu preferat din Roma este Fontana di Trevi. Nu doar pentru că are o istorie demnă de povestit multor generații de acum înainte; nu doar pentru că este atât de ... Citeşte mai departe »

La Dolce Vita: 10 lucruri pe care să le faci la Roma

Capitala Italiei e considerată un muzeu în sine, care se poate lăuda cu 3000 de ani de istorie a civilizației vestice. Dar, deși monumentele sale antice și comorile artistice sunt cele care-i atrag pe vizitatori, orașul are un farmec unic grație numeroaselor piazza, unde musafirii se pot opri la câte un popas aromat, pe terasa unuia dintre renumitele sale cafenele ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus