miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: licitatie

Abonare RSS

Ceasul lui Mihai Eminescu, scos la licitație

Un ceas de buzunar ce a aparținut poetului Mihai Eminescu se numără printre obiectele scoase la licitația „Istoria românilor”, ce va avea loc în curând, la București, alături de o lictație de artă. Ambele evenimente sunt organizate de Artmark. Licitaţia Postmodernism şi Artă Contemporană alătură nume importante din arta plastică de la începutul şi mijlocul secolului XX: de la Marcel ... Citeşte mai departe »

Cum arăta ultimul prânz pe Titanic. Meniul, vândut la licitație – FOTO

foto Meniul ultimului prânz de pe vasul Titanic, scufundat în aprilie 1912, a fost vândut recent la o licitație care a avut loc în Statele Unite, contra sumei de 88.000 de dolari. Meniul, salvat de un pasager care a călătorit la clasa întâi și a reușit să urce într-o barcă de salvare, a fost licitat la casa new-yorkeză Lion Heart ... Citeşte mai departe »

O rochie a Prințesei Diana, vândută la licitație cu 200.000 de dolari

foto O rochie Versace, pe care Prințesa Diana a purtat-o în timpul unei ședințe foto în 1991, a fost vândută cu 200.000 de dolari la o licitație care a avut loc recent în Statele Unite. Rochia din mătase, cu imprimeuri aurii, a avut ca preț de pornire 30.000 de dolari, însă a fost achiziționată cu o sumă mult peste așteptările ... Citeşte mai departe »

Un desen de Andy Warhol, scos la licitație pentru aproape două milioane de dolari

Un desen de Andy Warhol a fost scos la licitație, pe eBay, pentru o sumă de aproape două milioane de dolari. Opera aparține unui bărbat care a cumpărat-o cu doar cinci dolari, fără să știe, la momentul respectiv, că este una dintre lucrările necunoscute ale „părintelui” curentului pop-art. Se poate spune că Andy Fields, un bărbat în vârstă de 49 ... Citeşte mai departe »

Fotografii nemaivăzute, cu Marilyn Monroe, Audrey Hepburn sau Jane Fonda, scoase la licitație

O colecție de fotografii, multe dintre ele nemaivăzute, cu actrițe legendare precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn sau Jane Fonda, vor fi scoase la licitație săptămâna aceasta. Peste 70.000 de fotografii realizate de Milton Greene vor fi expuse spre vânzare, în zilele următoare, de casa de licitații Profiles in History, care estimează că prețurile operelor se vor încadra între 1.000 și ... Citeşte mai departe »

Record pentru o pictură de Theodor Aman, la o licitație Artmark

Capodoperele miniaturale ale pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maeştri pe piaţa de artă, odată cu Licitaţia Colecţiei Dr. Ioan Chisăliţă. În seara de 28 mai, la Artmark s-a înregistrat un nou record pentru o operă de Aman: 42.500 de euro, pentru tabloul de mici dimensiuni (23.5 x 14 cm) intitulat „Veneţiană”. Surpriza serii pentru iubitorii de artă de ... Citeşte mai departe »

Un rus a plătit 1.400.000 de euro pentru o călătorie în spațiu cu Leonardo DiCaprio

Un om de afaceri rus, stabilit în Monaco, a plătit 1.400.000 de euro pentru a lua parte la o călătorie în spațiu alături de Leonardo DiCaprio, la o licitație care a avut loc recent, pe Coasta de Azur. Un loc lângă starul din „Marele Gatsby”, într-o navă care aparține miliardarului Richard Branson, a atras atenția tuturor participanților la evenimentul care ... Citeşte mai departe »

Un tablou de Paul Cézanne, vândut la licitație cu peste 41 de milioane de dolari

Tabloul „Les pommes”, de Paul Cézanne, a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, marţi seară, la New York. Pictura, realizată în perioada 1889-1890, era una dintre principalele opere scoase la vânzare la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby’s. Lucrarea a fost estimată la un preţ cuprins între ... Citeşte mai departe »

Un tablou de Ștefan Luchian, adjudecat la licitație cu 100.000 de euro

Tabloul „Primăvară” sau „Două muze”, semnat de Ştefan Luchian, a fost adjudecat miercuri seara, la licitaţia Art Nouveau şi Romantism, organizată de Artmark în Capitală, la preţul de 100.000 de euro. Lucrarea a intrat în licitaţie la preţul estimativ de 100.000 – 200.000 de euro. Ea s-a aflat vreme de cinci generaţii în colecţia familiei Vlădescu-Tocineanu şi a aparţinut iniţial ... Citeşte mai departe »

Sarah Jessica Parker scoate la licitație trei perechi de pantofi purtați în „Sex and the City”

Nu o dată, admiratoarele lui „Carrie Bradshaw” au privit cu jind la pantofii pe care personajul din „Sex and the City” îi purta, cu grație și stil, în serialul-cult. Acum, Sarah Jessica Parker a decis să scoată la licitație trei dintre perechile de încălțăminte pe care le-a asortat la ținutele sale excentrice, pe micul ecran. Pantofii cu toc de la ... Citeşte mai departe »