vineri , 19 iulie 2019

Arhivă etichete: Marcello Mastroianni

Abonare RSS

Cafeaua din filme (și din viața mea americană)

foto M-am uitat chiar de curând la „Căsătorie în stil italian”, cu Sophia Loren și Marcello Mastroianni. Îi fac educație cinematografică europeană soțului meu american, care a remarcat, spre jumătatea filmului, cel mai amuzant lucru. De fiecare dată când cineva era supărat, stresat sau se dădea de ceasu’ morții în film, imediat se propunea o cafea. Donna Filumena se simte ... Citeşte mai departe »

Portret de dragoste: Catherine Deneuve și Marcello Mastroianni

Unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea cinematografiei europene, Catherine Deneuve și Marcello Mastroianni, fotografiați la începutul anilor ’70. Autorul imaginilor și locurile în care au fost surprinse s-au pierdut – surse diferite notează date diferite – însă nu și povestea memorabilă de iubire a celor doi artiști. Fiecare prins în sforile unor obligații matrimoniale, Deneuve și Mastroianni au ... Citeşte mai departe »

O carte ca un film: „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life”, de Sophia Loren

Foto: Sophia Loren, în 2007, când a pozat pentru calendarul Pirelli. Sursă: tuningpp.com E aprilie 1962 și sunt la Roma, acasă la Sophia Loren și Carlo Ponti, în apartamentul lor din Piazza d’Aracoeli. E seara premiilor Oscar, iar actrița este nominalizată pentru rolul ei din Two Women. Dar a decis să nu meargă la ceremonie. „Dacă aș fi pierdut, aș fi ... Citeşte mai departe »

Fontana di Trevi, locul meu preferat din Roma

Probabil că ar fi trebuit să mă simt cel mai bine la Colosseum, sau la muzeul din Vatican, sau cine știe, poate pe Corso, via spre raiul cumpărăturilor. Dar locul meu preferat din Roma este Fontana di Trevi. Nu doar pentru că are o istorie demnă de povestit multor generații de acum înainte; nu doar pentru că este atât de ... Citeşte mai departe »

Sophia Loren, între Fellini și Mastroianni

Unul dintre acele rare momente în care fotograful (anonim) a reușit să surprindă starea la care cu toții aspirăm: joie de vivre; ilustrată aici de trei dintre cei mai iubiți artiști care s-au născut vreodată: Sophia Loren, Federico Fellini și Marcello Mastroianni. Citeşte mai departe »

Navighează pana sus