joi , 25 februarie 2021

Arhivă etichete: Maria Tanase

Abonare RSS

Adrian Naidin aduce Măiastra la Teatrul Național din București

O prețioasă reverență adusă Mariei Tănase, refrene ale ei, redefinite contemporan într-un excelent experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin, vor răsuna pe scena Teatrului Național din București, Sala Studio, luni, 16 octombrie, de la ora 19.00. Probabil una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate în maiestuasa umbră a Măiastrei, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi ... Citeşte mai departe »

Adrian Naidin aduce Măiastra la Green Hours

Începem toamna cu struguri, carafe de vin și cu minunatele cântece ale Mariei Tănase, redefinite contemporan într-un minunat experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin. Probabil una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate în maiestuasa umbră a Măiastrei, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la ... Citeşte mai departe »

„Pasărea măiastră”, cu Adriana Trandafir, vine la Teatrul de pe Lipscani

Teatrul de pe Lipscani are plăcerea de a vă invita, în data de 31 mai, ora 19:30, la reluarea spectacolului de succes al Adrianei Trandafir, „Pasărea măiastră – Maria Tănase”. Spectacolul, cu care actriţa a făcut istorie încă din anii ’80, câştigând numeroase premii şi distincţii, este prezentat în premieră pe scena Teatrului de pe Lipscani şi este, în acelaşi ... Citeşte mai departe »

Bălănescu Quartet aduce un omagiu Mariei Tănase, la Balkanik Festival

Cea de-a treia ediție a Balkanik Festival, marea petrecere a toamnei care încinge spiritele românilor și străinilor, va avea loc între 13 și 15 septembrie, în Grădina Uranus, din București. Pe lângă selecția anuală de trupe care participă în fiecare an la crearea unei atmosfere balcanice incendiare, unice în România, anul acesta, pe scena festivalului, organizatorii aduc un omagiu memoriei ... Citeşte mai departe »

Maria Tănase și Mihail Sadoveanu: Neamț, 1956

E o minune că această fotografie s-a păstrat până astăzi. Teribila doamnă a cântecului popular românesc și unul dintre lorzii cei mai îndrăgiți ai literaturii noastre, surprinși în anii ’50. Pe prispa conacului său din județul Neamț, situat în preajma mănăstirii Vovidenia, scriitorul se odihnea, în toamna călduroasă a anului 1956, alături de cântăreața Maria Tănase. Era o după-amiază târzie ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus