duminică , 25 iulie 2021

Arhivă etichete: Marina Constantinescu Nocturne

Abonare RSS

Ioan Lazăr, invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Marina Constantinescu stă de vorbă cu light designerul Ioan Lazăr la ediţia de vineri, 5 iunie, a emisiunii Nocturne. De la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+   „Pentru reuşita unui spectacol sau a unei piese de teatru sunt importanţi trei factori: actorul, scenograful şi lumina”, consideră Ioan Lazăr, invitatul Marinei Constantinescu la Nocturnele de vineri, 5 iunie. ... Citeşte mai departe »

Scriitoarea Ioana Nicolaie, invitată la „Nocturne”, la TVR 1

Soţia lui Mircea Cărtărescu stă de vorbă cu Marina Constantinescu luni, 31 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Într-o lume a contestării şi agresării continue a valorilor, realizatoarea Marina Constantinescu îşi continuă dialogurile cu oameni care contează. La ediţia Nocturne din 31 martie, Marina Constantinescu o are drept invitată pe scriitoarea Ioana Nicolaie. Este ... Citeşte mai departe »

„Nocturne”, cu Grigore Leșe: „Clopul meu păcurăresc îmi ţine mintea întreagă”

Din 10 martie, reîncep Nocturnele la TVR 1. Primul invitat al Marinei Constantinescu este muzicianul, muzicologul, profesorul universitar şi realizatorul tv Grigore Leşe, cel care susţine că mintea lui întreagă este ţinută de clopul lui păcurăresc. Luni seară, de la ora 24.00, discuţia cu Grigore Leşe porneşte de la apariţia cărţii sale Acum ştiu cine sunt, publicată la Humanitas şi va putea ... Citeşte mai departe »

Marcel Iureș: „Am vrut să rămân la Hollywood, să facem milioane! Dar…”

Luni, 16 decembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Luni, 16 decembrie, în ultima ediţie din acest an a emisiunii Nocturne, de la TVR 1, TVR HD tvrplus.ro, Marina Constantinescu vă propune o întâlnire cu unul dintre cei mai mari actori de teatru şi film: Marcel Iureş. „M-am născut la Teatrul Bulandra”, spune actorul ... Citeşte mai departe »

Marina Constantinescu, de vorbă cu actorii Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu, la „Nocturne”

Luni, 9 decembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi ... Citeşte mai departe »

Vlad Păunescu, proprietarul Castel Film: „Mi-aş dori să cred că am rămas un cineast”

„Eu nu m-am considerat niciodată un om de afaceri. Mi-aş dori să cred că am rămas un cineast”, aşa îşi începe invitatul Marinei Constantinescu din această seară prezentarea. Înainte de a fi proprietarul unei case de film româneşti de prestigiu, Vlad Păunescu este director de imagine. A lucrat 10 ani ca operator de film. Directorul şi fondatorul Castel Film, Vlad ... Citeşte mai departe »

Radu Jude: „Noi, regizorii, ne raportăm la şeful CNC ca la un duşman care trebuie învins sau fentat”

Întâlnirea cu Nocturnele  Marinei Constantinescu are loc azi, 11 noiembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Regizorul de film şi de spoturi publicitare Radu Jude este invitatul emisiunii Nocturne de luni, 11 noiembrie. Marina Constantinescu are un interlocutor sincer, cu care vorbeşte despre film, dar şi despre literatură şi teatru luni, de la ora ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus