luni , 6 aprilie 2020

Arhivă etichete: Mario Vargas Llosa

Abonare RSS

„Cinci colțuri”, de Mario Vargas Llosa, în dezbatere la Librăria Humanitas

Editura Humanitas Fiction va invită la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la lansarea ediţiei în limba romană a romanului „Cinci Colţuri”, de Mario Vargas Llosa. Cartea a apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură. La eveniment vor vorbi Juan Pablo ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa și-a părăsit soția și are o relație cu prima nevastă a lui Julio Iglesias

foto Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa și-a părăsit soția, pe verișoara sa Patricia, și are în prezent o relație cu prima nevastă a cântărețului Julio Iglesias, Isabel Preysler. Artistul peruan, în vârstă de 79 de ani, a confirmat noua sa poveste de amor, declarând pentru revista spaniolă Hola!: „Relaţia noastră merge foarte bine. Aş prefera să nu vorbesc despre viaţa ... Citeşte mai departe »

Filmul „Words with Gods”, în încheierea festivalului Cinepolitica

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea – sau absența acesteia – în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București. Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Hector Babenco, Bahman Gobadi, Mira Nair, Warwick ... Citeşte mai departe »

„Eroul discret”, de Mario Vargas Llosa, se lansează la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Editura Humanitas şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea volumului Eroul discret, primul roman publicat de Mario Vargas Llosa după acordarea Premiului Nobel pentru literatură în 2010.  Invitaţi: Juan Carlos Garcia Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, Dana Pîrvan-Jenaru, critic literar, Marin Mălaicu-Hondrari, traducător, Marieva Ionescu, redactor, ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa: „Scriu pentru că sunt nefericit. Dacă n-aș scrie, probabil că mi-aș zbura creierii”

Într-un interviu acordat publicației The Paris Review, Mario Vargas Llosa vorbește despre literatură ca despre o mare și totală iubire: mai mult decât un modus vivendi, ea a fost, din câte înțelegem, singura constantă în viața sa, nu doar salvându-l de tentația morții, ci oferindu-i mai mult decât și-ar fi închipuit atunci când a scris primul cuvânt pe hârtie. În ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa: „Eu voi scrie mereu. Literatura dă sens lumii”

Scriitorul Mario Vargas Llosa, distins luni cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, a mărturisit că va continua să scrie, pentru că literatura „are rolul de a da sens lumii şi de a îmbogăţi viaţa” oamenilor. Scriitorul Mario Vargas Llosa a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, în cadrul ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa, în dialog cu Gabriel Liiceanu, la Cluj

Unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente literare ale anului va avea loc între 19 şi 21 mai, la Cluj. Scriitorul Mario Vargas Llosa, Premiul Nobel 2010, va fi în centrul vieţii culturale a oraşului timp de trei zile la invitaţia Universităţii Babeş-Bolyai, care îi va acorda, luni, 20 mai, titlul de doctor honoris causa. Duminică, 19 mai, ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa este invitat la Cluj-Napoca, în luna mai

Scriitorul Mario Vargas Llosa, premiat cu Nobel pentru literatură, va primi, pe 20 mai, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. De asemenea, autorul va participa, la Teatrul Naţional al orașului, şi la premiera spectacolului „O mie şi una de nopţi”. Decanul Facultăţii de Litere a UBB din Cluj-Napoca, Corin Braga, a declarat joi că scriitorul Mario ... Citeşte mai departe »

„Rătăcirile fetei nesăbuite”, cea mai frumoasă poveste de dragoste a lui Mario Vargas Llosa

La 70 de ani, Mario Vargas Llosa a scris una dintre cele mai frumoase cărți de dragoste din literatura lumii și, cu siguranță, cea mai reușită dintre operele sale de acest fel. „Rătăcirile fetei nesăbuite” este o poveste pe care o veți trăi ca pe o mare și memorabilă întâlnire. Istoria lui Llosa începe în vara anului 1950, în faimosul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus