duminică , 25 iulie 2021

Arhivă etichete: meditatie

Abonare RSS

Cinci minute de fericire

foto Ce mai faceți și cum vă petreceți weekend-ul? Eu mi-am luat aproape toată sâmbăta liberă și am încercat să mă bucur de ea. Mi-a și ieșit – am dormit enorm, am citit, am stat mult în natură, m-am jucat cu un labrador, am mâncat un kil de pepene și plănuiesc să mai mănânc, imediat, și niște pepene galben, să ... Citeşte mai departe »

Sting: „Yoga mi-a îmbogățit viața”

foto „Îmi așază mintea la locul ei. Îmi dă energie și, ca urmare, sunt mai productiv. Ca artist care cântă, cred de asemenea că anumite aspecte ale practicii yoga, cum ar fi faptul că respiri și mănânci mai bine, sunt esențiale în menținerea unei voci sănătoase. Deci, da, yoga este o parte importantă din viața mea de om creativ. Sunt ... Citeşte mai departe »

Biroul de marți după-amiaza

În fiecare marți, ăsta e biroul meu pentru câteva ore, cât Paul e în studio și produce emisiunea lui de radio / The Paul Leslie Hour. E o terasă liniștită și primitoare, care dă spre o zonă împădurită – un lucru comun la casele din Atlanta, supranumit „orașul din pădure”. Dacă mă-ntrebați, asta aș vrea să fac toată ziua: să ... Citeşte mai departe »

Kurt Vonnegut, despre scris și citit ca meditație

foto „Cred că cititul și scrisul sunt cele mai hrănitoare forme de meditație pe care le-a descoperit cineva vreodată. Citind ceea ce au scris cele mai interesante minți din istorie, medităm cu mintea noastră și cu a lor, totodată. Pentru mine, acesta este un miracol.”  Kurt Vonnegut Citeşte mai departe »

Ce am învățat din „Pretty Happy”, de Kate Hudson

„Pretty Happy”, de Kate Hudson, e lectură plăcută, scrisă într-un ton prietenesc și lipsit de pretenții, o carte din care o să învățați puțin mai mult despre iubirea și grija de sine, condiții esențiale pentru fericire. Am primit de la HarperCollins proaspăt lansata carte a lui Kate Hudson într-o perioadă în care aveam nevoie de un pic de ajutor, pentru ... Citeşte mai departe »

Magie literară: „Inimă atât de albă”, de Javier Marías

foto Motto: „Lumea întreagă se mișcă adesea numai ca să ajungi să nu-ți mai ocupi locul și să-l poți uzurpa pe al celuilalt, numai pentru asta, spre a-ți uita de tine însuți și a-l îngropa pe cel care ai fost. Toți obosim îngrozitor să fim cei care suntem și cei care am fost.” Din același instinct de reînnoire, cred, citim ... Citeşte mai departe »

Despre „Auspiciousness Element Diet Book”, de Tea Lu

foto O carte pe care toți cei care își doresc să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu lumea din jur își vor dori s-o citească. Tea Lu nu ne recomandă o simplă dietă, ci un stil de viață în care lăsăm în urmă proastele obiceiuri (alimentare și nu numai) și ne înțelegem mai bine propriile nevoi. Concepută ca ... Citeşte mai departe »

Cauzele apariției bolilor și vindecarea lor prin meditație

Cele cinci elemente, aşa cum sunt găsite în toate culturile lumii, sunt spațiu, aer, foc, apă şi pământ. În general, poţi privi în jur și să realizezi că tot ceea ce vezi este într-un fel sau altul o combinație a acestor elemente, sau elementele apărând singure, în forma lor pură, precum un lac, sau un foc puternic şi curat, sau ... Citeşte mai departe »

Demonstrat: meditaţia reface materia cenuşie a creierului

foto De-a lungul timpului au apărut numeroase studii care confirmă beneficiile meditaţiei asupra creierului. Cel mai recent vine chiar de la Universitatea Harvard, acolo unde cercetătorii au descoperit că meditaţia reconstruieşte materia gri în doar opt săptămâni. Deşi meditaţia este asociată cu senzaţia de linişte şi relaxare fizică, mulţi din cei care o practică îi recunosc beneficiile cognitive şi psihologice care ... Citeşte mai departe »

Interpretarea viselor: cum să le înțelegi pe deplin cu ajutorul proiecțiilor astrale

foto Interpretarea viselor a reprezentat dintotdeauna un subiect plin de mister de care cu toţii am fost interesaţi măcar o dată pentru a înţelege semnificaţia simbolurilor, oamenilor, evenimentelor care se manifestă în timp ce dormim.  Există numeroase studii care analizează fazele somnului şi în urma cărora s-a descoperit că în anumite intervale creierul are o activitate intensă care indică o ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus