vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: memorii

Abonare RSS

„Wildflower”: cum s-o cunoști mai bine pe Drew Barrymore

foto N-o cunosc personal pe Drew Barrymore, dar, citind-i cartea, am avut senzația că am stat lângă ea și i-am ascultat poveștile așa cum stau cu prietenele mele de vorbă la o cafea. „Wildflower” e o plăcere de lectură, de la prima până la ultima filă, pentru că are adevăr, naturalețe, umor și profunzime, toate împletite într-un puzzle care încheagă ... Citeşte mai departe »

Emir Kusturica: cum se construiește dragostea

foto „Cred în artă ca formă de terapie pentru oamenii care s-au săturat să fie manipulaţi, şi sunt din ce în ce mai mulţi. Paradoxul acestei cărţi este că vorbeşte în acelaşi timp despre memorie şi despre uitare într-o epocă în care fiinţa umană are tendinţa să uite din ce în ce mai repede, ba chiar să ignore trecutul ce ... Citeşte mai departe »

Olga Delia Mateescu lansează „Memoriile unui om prost”

Actrița și scriitoarea Olga Delia Mateescu se pregătește să lanseze un nou volum, de data aceasta de nuvele, intitulat „Memoriile unui om prost”. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 15.00, la Librăria Eminescu. „Prezentul volum cuprinde nuvele constituite într-un fel de proiect de cercetare, însă cu mijloace artistice, a fațetelor unui fenomen predominant: prostia. Lipsa sentimentului de importanță (Basarab…), ... Citeşte mai departe »

„Așa sunt eu, prost”, prima carte a lui Valentin Uritescu

„Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept… Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic…” Valentin Uritescu Valetin Uritescu mi-a declarat, anul trecut, că lucrează cu răbdare și migală la volumul ... Citeşte mai departe »

„Țara mea inventată”, de Isabel Allende. O călătorie în spiritul poporului chilian

Dacă nu ați citit nici o carte semnată de Isabel Allende, ați putea foarte bine să spargeți gheața cu „Tara mea inventată” și să pătrundeți în atmosfera literaturii extraordinare a scriitoarei chiliene. O carte mică, de doar 200 de pagini, dar atât de mare prin poveștile sale savuroase, spuse cu umor neîntrecut și cu o nostalgie plăcută, ce o însoțește ... Citeşte mai departe »