vineri , 25 iunie 2021

Arhivă etichete: Mircea Cartarescu

Abonare RSS

Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru literatură

Premiul Nobel pentru literatură pe 2016 i-a fost acordat lui Bob Dylan „pentru crearea de noi moduri de expresie poetică în marea tradiţie a muzicii americane” (din motivaţia jurului). Bob Dylan, scriitor, compozitor, autor de versuri, cântăreţ şi artist plastic, pe numele său Robert Allen Zimmerman, s-a născut la 24 mai 1941, la Duluth, Minnesota. În timpul studenţiei a început ... Citeşte mai departe »

„Solenoid”, de Mircea Cărtărescu: despre semne, căutări și întrebări

foto Două fragmente din volumul „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, trimise de cititoarea noastră Jeni Plosceanu: „Căci ar fi fost şi este înspăimântător să-nţeleg că, da, peste tot sunt semne care mi se adresează, că ele strigă după descifrare, dar că mintea mea nu e în stare să le lege într-o coerență, necum într-un tunel sau într-o evadare. Nu am trăit ... Citeşte mai departe »

Scriitoarea Ioana Nicolaie, invitată la „Nocturne”, la TVR 1

Soţia lui Mircea Cărtărescu stă de vorbă cu Marina Constantinescu luni, 31 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Într-o lume a contestării şi agresării continue a valorilor, realizatoarea Marina Constantinescu îşi continuă dialogurile cu oameni care contează. La ediţia Nocturne din 31 martie, Marina Constantinescu o are drept invitată pe scriitoarea Ioana Nicolaie. Este ... Citeşte mai departe »

Ultima reprezentație a spectacolului „Nostalgia 53”, după Mircea Cărtărescu

Teatrul de Foc are plăcerea să vă invite luni, 15 iulie 2013, la ora 21.00, la ultima reprezentație a unui eveniment teatral deosebit: „ Nostalgia 53”. Este vorba despre punerea în scenă a celebrei cărţi „Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu. Spectacolul va avea loc la Carol 53, într-un decor exotic (o casă ruinată, ocupată de artişti) şi cuprinde în distribuţie peste ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus