joi , 7 iulie 2022

Arhivă etichete: Mozart

Abonare RSS

Premieră pe scena Operei Naționale: „Così fan tutte”, de W. A. Mozart

Sâmbătă, 27 februarie,de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc premiera spectacolului de operă „Così fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia artistului britanic John Fulljames, regizor asociat al Royal Opera House „Covent Garden” din Londra. Realizată în co-producţie cu Opera Garsington din Marea Britanie – instituție situată pe proprietatea Wormsley din Buckinghamshire, în apropiere de Londra, ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu și Mădălin Voicu, împreună pe scena Sălii Radio

foto Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio vă invită la un concert Mozart/Beethoven, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio, sub bagheta dirijorală a lui Mădălin Voicu – fiul marelui violonist Ion Voicu – și cu participarea apreciatului violonist Alexandru Tomescu, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion ... Citeşte mai departe »

Vivaldi, Haydn şi Mozart, pe scena Sălii Radio

O călătorie muzicală de la barocul lui Vivaldi – celebrul creator al suitei „Anotimpurile” – la clasicismul lui Haydn şi al genialului Mozart este ceea ce vă propune Orchestra de Cameră Radio, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie  (19.00), la Sala Radio. Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, care a fost recent distins cu Premiul I şi alte ... Citeşte mai departe »

Acordeonistul francez Richard Galliano cântă Mozart la Sala Radio

Foto: Jacky Lepage Acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre marii muzicieni ai lumii, revine pe scena Sălii Radio, într-un nou concert inedit, susţinut alături de Orchestra de Cameră Radio şi de violoncelistul Răzvan Suma, sub bagheta tânărului şi apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea. Miercuri, 29 aprilie (19.00), Galliano, în palmaresul căruia se înscriu peste 400 de lucrări creaţie proprie sau în ... Citeşte mai departe »

„Flautul Fermecat”: premieră la Opera Comică pentru Copii

Jucată de peste două secole pe marile scene lirice ale lumii, opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, face parte, începând din această primăvară, și din repertoriul Operei Comice pentru Copii. Premiera are loc vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).   Această nouă producție poartă semnătura ... Citeşte mai departe »

Seara Mozart deschide anul 2015 pentru Orchestra Naţională Radio

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică cu adevărat divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări (41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestră, opere, sonate ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus