vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: Munchen

Abonare RSS

Top trei orașe unde să mergi (și) la cumpărături

foto (P) Unii ar spune New York, alții ar aminti neapărat Parisul, Milano sau Roma în topul celor mai ofertante orașe de mers la cumpărături. Pentru mine altul e locul în care am simțit că n-o să mă plictisesc de studiat și cumpărat chestii. Într-un implus frivol și atât de consumerist, vă invit să privim azi geografia lumii așa, prin ... Citeşte mai departe »

Fie viața cât de rea, eu am bicicleta mea!

Anul trecut, în Salzburg, un oraș pe care l-am vizitat pe două roți Vă spun sincer, n-am înțeles niciodată de ce merge lumea la sală ca să pedaleze pe biciclete statice. Pentru mine, care am crescut liberă, într-un sat din Transilvania unde toți aveau prin curte măcar o rablă veche pe două roți, mersul pe bicicletă e mai întâi pentru ... Citeşte mai departe »

München, meine Liebe

Mi-e dor de München și de Bavaria, toată, mai dor decât mi-e de România. Pfff, vă dați seama ce afirmație antipatriotă! De fapt, asta n-are deloc a face cu dragostea mea de țară, care-i acolo, la locul ei, ci cu asocierile de ordin sentimental pe care le fac cu orașul de pe Isar. Am avut, la München, cea mai frumoasă ... Citeşte mai departe »

Dacă ajungeți la München, mergeți la Café Zeitgeist!

Unul dintre locurile care mi-au plăcut cel mai mult în München și despre care nu v-am spus până acum e Café Zeitgeist! Pentru că e în cartierul Schwabing, unde eu nu mă prea plimbam, n-am ajuns la Zeitgeist decât de două ori, dar de fiecare dată a fost memorabil. În primul rând, pentru că era vară și frumos, iar eu ... Citeşte mai departe »

München, într-o zi de primăvară

München, orașul meu preferat din lumea-ntreagă! Nu e cea mai bună dintre fotografiile mele, tehnic vorbind. Dar mi se pare foarte frumoasă, pentru că am reușit, cu o cameră modestă de telefon mobil, să surprind cu atâta acuratețe atmosfera unei zile perfecte de primăvară. Citeşte mai departe »

Cum am învățat, în trei luni, o limbă pe care o uitasem

foto Maică-mea începuse să aibă probleme serioase de comunicare cu mine, când aveam vreo trei-patru ani. Pentru că-mi petreceam jumătate din zi în casa dădacei mele săsoaice, unde se vorbea numai germană, acasă încropeam o combinație bizară de română cu nemțească, din care mama nu pricepea atunci prea multe. Ce să înțelegi când copilul îți spune „vreau Mark”?! „Mark”, sau ... Citeşte mai departe »

Eva Braun și viața ei cu Hitler, povestită de Heike Görtemaker

foto Am știut că n-o să mai pot lăsa din mână cartea lui Heike Görtemaker imediat ce am răsfoit câteva pagini. Există în jur de 700 de biografii despre Adolf Hitler și doar vreo trei despre amanta lui, Eva Braun, fapt care a sporit și mai mult misterul din jurul acestei femei, al cărei rol în viața dictatorului nazist s-a ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: 40 de cafenele în care aș putea locui

foto Am o mare slăbiciune pentru huzurit prin cafenele și, cum dă căldura, nu găsesc plăcere mai mare decât să-mi fac veacul pe vreo terasă cu aer franțuzesc. Dacă am cu mine o prietenă, o carte sau măcar o revistă bună, și dacă mai adaug în discuție un latte mare și cremos și-un croissant cu unt… Voilà, Paradis! Pentru că ... Citeşte mai departe »

De ce mi-e dor

de diminețile târzii de la Vulcan, în bucătărie, la cafea, cu Harry. El se lăsa de cafea și de țigări o dată la trei zile – „Nu-mi prind bine deloc!” -, dar a patra zi făcea echipă cu mine, din nou… de poveștile interminabile cu Ștefi – un fel de extra-ego al meu, doar mai frumos și mai plin de ... Citeşte mai departe »

Peisaj din Wasserburg

O fotografie pe care am făcut-o vara asta, în Wasserburg – un orășel nu departe de München – probabil cel mai deosebit loc pe care l-am vizitat în Bavaria și unul dintre cele mai vechi din regiune. Centrul istoric al orașului e, de fapt, o peninsulă formată de răul Inn, pe care-l vedeți în imagine. Locul are un aer nostalgic, ... Citeşte mai departe »