vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: Muzeul Taranului Roman

Abonare RSS

Târg de Sfinții Mihail și Gavriil, la Muzeul Național al Țăranului Român

Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moși. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci“ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la nași. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areților (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu fața în sus, oilor le ... Citeşte mai departe »

De neratat, toamna asta: Târg de Antichități Țărănești, la Muzeul Țăranului Român

Pentru că e prilej de tocmeli de Sânmedru, precum și praznic mare de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucureștilor, la Târgul de Antichități Țărănești de la Muzeul Țăranului își dau întâlnire 50 de colecționari din toată țara. De vineri, 27 octombrie până duminică, 29 octombrie 2017, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, veți putea descoperi ... Citeşte mai departe »

„Biografii fără domiciliu”: conferință despre oamenii străzii

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 26 octombrie 2017, orele 18, la Clubul Țăranului, la conferința „Biografii fără domiciliu”. Conferința este susținută de sociologul Ciprian Voicilă, Muzeul Național al Țăranului Român. Intrarea este liberă. În ultimii doi ani, prezența oamenilor străzii a devenit din ce în ce mai pregnantă. Care sunt cauzele care favorizează fenomenul locuirii în stradă? ... Citeşte mai departe »

De vizitat: Târg de Florii, la Muzeul Țăranului Român

Ca în fiecare primăvară, în preajma Floriilor, Muzeul Țăranului își așteaptă vizitatorii la un târg cu meșteri chemați din toate colțurile țării. Veți avea prilejul să-i întâlniți de vineri, 22 aprilie, până duminică, 24 aprilie 2016, de la orele 10 dimineața până la 6 seara. Pe lângă multele și măruntele lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri, ... Citeşte mai departe »

Cultura săsească, celebrată într-o expoziţie dedicată la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Asociaţia Renascendis vă invită joi, 12 decembrie, orele 17.00 la vernisajul expoziţiei „Resturi şi rosturi. Saşii în Transilvania: o istorie comună”, care are loc la sediul muzeului, sala Laolaltă (expunerea permanentă, etajul I). Expoziţia îşi propune să aducă publicul bucureştean în contact cu mărturii şi fragmente de memorie materiale şi imateriale ale civilizatiei saşilor ... Citeşte mai departe »

Cinema de vară în aer liber, la Muzeul Țăranului Român

În perioada 4 – 7 iulie, Ambasadele Republicii Federale Germania, Austriei şi Elveţiei prezintă o serie de filme artistice şi de scurt metraj din cele trei ţări. Proiecțiile vor avea loc începând cu ora 21.15, la cinematograful în aer liber din curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. În seara de gală, pe 4 iulie, seria de proiecții va ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus