joi , 23 septembrie 2021

Arhivă etichete: muzica clasica

Abonare RSS

Regal de concerte de muzică de cameră, la Festivalul Internațional Clara Haskil

♥ Festivalul Internațional Clara Haskil, ediția a IV-a: 27-29 octombrie 2017, la Sala Thalia / Bielete, prin rețeaua Bilet.ro, Eventim.ro, precum și direct la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu / www.clarahaskil.ro. ♥ În avanpremieră la ediția din acest an a Festivalului: Editura Humanitas pregătește o nouă traducere, după 30 ani ani, a celei mai cunoscute biografii a Clarei Haskil ... Citeşte mai departe »

Concert din muzică de Bach, cu Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Brâncuși

Ştiaţi că familia Bach a marcat timp de aproape 200 de ani istoria muzicii prin 50 de muzicieni care au aparţinut genealogiei sale, cel mai cunoscut dintre ei fiind Johann Sebastian Bach? La finalul lunii ianuarie, concertul Orchestrei de Cameră Radio ne propune o frumoasă incursiune în muzica sec. XVIII, între cei trei lucrări programate numărându-se cea a lui Carl ... Citeşte mai departe »

Tiberiu Soare: „Nu cred că cineva care nu a trecut printr-o mare iubire poate dirija într-adevăr”

Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că alegerea de a rămâne să facă muzică în România este una deliberată. Artistul vorbeşte despre începuturile sale muzicale, despre maeştri, despre modul în care un şef de orchestră „plămădeşte”’ muzica, studiind îndelung partitura şi repetând alături de colegii săi de ansamblu. Dirijorul vorbeşte şi despre ... Citeşte mai departe »

Zoli Tóth: „În showbiz nu m-au ajutat prea mult studiile muzicale”

Artistul nonconformist pe care l-ați ascultat, ani la rând, cântând în trupa SISTEM, pregătește un spectacol inedit pentru publicul său. Pe 27 septembrie, Zoli Tóth va urca din nou pe scena Festivalului „George Enescu”, unde va interpreta cinci piese în premieră mondială absolută. Pretext ideal pentru a-l invita la un interviu despre muzică, showbiz și felul în care cele două ... Citeşte mai departe »

Zoli Tóth revine pe scenă, la Festivalul „George Enescu”

La un an de la ultimul concert SISTEM, Zoli Tóth revine pe scena muzicală, cu un concert de muzică clasică, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. În septembrie 2012, Zoli a anunţat că trupa SISTEM ia o pauză pe perioadă nedeterminată şi că are nevoie de timp pentru a-şi da seama ce va face în continuare. Rezultatul unui an de ... Citeşte mai departe »

Paradă de trăsuri, maşini de epocă şi 200 de artişti la Promenada Operei

„Promenada Operei”, concertul în aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti (ONB), accesul la eveniment fiind gratuit. Anul acesta, Opera Naţională Bucureşti va organiza în premieră în cadrul evenimentului o paradă de trăsuri şi maşini de epocă şi va dezvălui totodată noile proiecte ale ... Citeşte mai departe »

Promenada Operei, concert extraordinar de muzică clasică, în aer liber

Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul sâmbătă, 24 august, de la ora 20.30, la cea de-a VII-a ediţie a „Promenadei Operei”, concert extraordinar de muzică clasică, în aer liber. Devenit deja o tradiţie a instituţiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfăşura pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. Spre deosebire de ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus