luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Nicolae Grigorescu

Abonare RSS

„Nimfă dormind”, de Nicolae Grigorescu, scoasă la licitație

Lucrarea „Nimfă dormind”, de Nicolae Grigorescu, are potențialul de a stabili un nou record pe piața de artă autohtonă, în cadrul licitației organizate de Goldart la care va fi expusă, în curând. Pe 24 mai va avea loc, la sediul casei de licitații Goldart din București, Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1, o licitație în cadrul căreia vor fi puse în vânzare ... Citeşte mai departe »

Cea mai importantă pictură de Grigorescu se vinde la licitație

Pentru colecţionari, sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza sau Camil Ressu. Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu, ieșită până astăzi din colecțiile private și pusă în vânzare în piața de artă: „Ţărăncuţe (de la fântână)”, estimată ... Citeşte mai departe »

Un desen de Nicolae Grigorescu, vândut la licitație cu 11.000 de euro

Un desen semnat de pictorul Nicolae Grigorescu, intitulat „Visare – Portretul Zettinei Urechia”, a fost vândut joi, la o licitație organizată de Artmark, la prețul de 11.000 de euro, informează reprezentanții casei de licitații. Lucrarea a înregistrat astfel recordul pentru cel mai scump desen vândut vreodată în cadrul unei licitații de artă românească, prețul final fiind dublu față de cel ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus