miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: Noaptea Muzeelor

Abonare RSS

Muzeu3017: Un experiment cultural pentru prezervarea Bucureștiului de azi

Rețeaua Națională a Muzeelor din România și NOD makerspace propun, începând cu 19 mai, un spațiu expozițional inedit, premergător unui nou concept muzeal. În anul 3017, o misterioasă ,,capsulă a timpului” este găsită: fotografii, interviuri cu bucureșteni, obiecte, date, planuri, toate rezultatele unei cercetări antropologice despre felul în care bucureștenii locuiau în anul 2016. Curatorii din 3017 descoperă și fac ... Citeşte mai departe »

Cum va fi Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor cu vernisajul expoziției interactive „Mașinile lui Leonardo da Vinci”, joi, 18 mai 2017, de la ora 19:00, la Palatul Suțu. Accesul este gratuit la toate muzeele din componența Muzeului Municipiului București, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor. Descoperă invențiile și arta lui Leonardo da Vinci și surprinde o secvență din felul în ... Citeşte mai departe »

Noaptea Muzeelor: aproape 145.000 de vizitatori, numai în București

Noaptea muzeelor, eveniment aflat la cea de-a noua ediţie, a fost sărbătorită sâmbătă, 18 mai 2013, de peste 180 de instituţii din ţară, număr în creştere faţă de anii trecuţi. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România – partener oficial al evenimentului la nivel naţional – a asigurat  promovarea amplă şi coerentă a activităţilor organizate de muzeele din România şi a ... Citeşte mai departe »

Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

Anul acesta, cu ocazia Nopţii muzeelor, MNAR inaugurează pentru public somptuoasele spaţii recent restaurate din corpul central al muzeului: Sufrageria regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor, care au fost doar parţial accesibile publicului înainte de renovare. În intervalul orar 19.00-04.30 publicul este invitat să viziteze expoziţia Fragmente de memorie – Portrete regale. Palatul regal, care îşi propune să reconstituie momente ... Citeşte mai departe »

Tot ce trebuie să știți despre Noaptea Muzeelor 2013

Data de 18 mai 2013 marchează o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, la care participă peste 100 de instituții culturale din România. Noutatea de anul acesta constă în introducerea de circuite muzeale și la Baia Mare și Sibiu – orașe în care vor fi disponibile hărți tipărite cu instituțiile participante, după modelul implementat cu ... Citeşte mai departe »

Expoziții, muzică, dans și teatru, la Noaptea Muzeelor 2013

În noaptea de 19 mai 2012, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive, anunță site-ul evenimentului. Vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus