luni , 10 august 2020

Arhivă etichete: Nocturne TVR

Abonare RSS

Actorul Teodor Corban, invitat la prima ediţie „Nocturne” din noul sezon

Vineri, 16 octombrie, Marina Constantinescu deschide noul sezon Nocturne cu poveşti despre Aferim!, dar şi despre actorul care vine din lumea teatrului şi care a cunoscut faima datorită filmului. De la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+  De peste 20 de sezoane nu a abdicat nicio secundă de la reverenţa în faţa adevăratei valori. Şi au ... Citeşte mai departe »

Ioan Lazăr, invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Marina Constantinescu stă de vorbă cu light designerul Ioan Lazăr la ediţia de vineri, 5 iunie, a emisiunii Nocturne. De la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+   „Pentru reuşita unui spectacol sau a unei piese de teatru sunt importanţi trei factori: actorul, scenograful şi lumina”, consideră Ioan Lazăr, invitatul Marinei Constantinescu la Nocturnele de vineri, 5 iunie. ... Citeşte mai departe »

Marina Constantinescu revine cu un nou sezon „Nocturne”, la TVR 1

Prima ediţie, dedicată Concursului George Enescu recent încheiat, se difuzează în 10 octombrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Marina Constantinescu stă de vorbă cu Dana Borsan, Marin Cazacu, Dan Dediu şi Florin Croitoru, membri în cele patru jurii ale Concursului Enescu 2014. Marina Constantinescu reia, din 10 octombrie, şirul poveştilor culturale depănate în miez ... Citeşte mai departe »

Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo, invitat la „Nocturne”

Violistul, dar şi directorul festivalului internaţional de muzică de cameră SoNoRo, este invitatul Marinei Constantinescu luni, 17 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Festivalul internaţional de muzică de cameră SoNoRo este un brand românesc. A început ca un vis al tânărului violist, Răzvan Popovici, invitatul Marinei Constantinescu de luni, 17 martie. Despre renunţări ... Citeşte mai departe »

„Nocturne”, cu Grigore Leșe: „Clopul meu păcurăresc îmi ţine mintea întreagă”

Din 10 martie, reîncep Nocturnele la TVR 1. Primul invitat al Marinei Constantinescu este muzicianul, muzicologul, profesorul universitar şi realizatorul tv Grigore Leşe, cel care susţine că mintea lui întreagă este ţinută de clopul lui păcurăresc. Luni seară, de la ora 24.00, discuţia cu Grigore Leşe porneşte de la apariţia cărţii sale Acum ştiu cine sunt, publicată la Humanitas şi va putea ... Citeşte mai departe »

Marina Constantinescu, de vorbă cu actorii Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu, la „Nocturne”

Luni, 9 decembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi ... Citeşte mai departe »

Vlad Păunescu, proprietarul Castel Film: „Mi-aş dori să cred că am rămas un cineast”

„Eu nu m-am considerat niciodată un om de afaceri. Mi-aş dori să cred că am rămas un cineast”, aşa îşi începe invitatul Marinei Constantinescu din această seară prezentarea. Înainte de a fi proprietarul unei case de film româneşti de prestigiu, Vlad Păunescu este director de imagine. A lucrat 10 ani ca operator de film. Directorul şi fondatorul Castel Film, Vlad ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus