joi , 11 august 2022

Arhivă etichete: Nocturne

Abonare RSS

Maria Miu, la Nocturne: „Pe vremuri, făceam foarte mult din sărăcie. Acum sunt mulţi bani, dar lipsesc ideile”

Pe 9 mai a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Artistă, creatoare de costume şi decoruri, Maria Miu este invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne” de luni, 16 mai, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ Pe 16 mai 2016, Marina Constantinescu ne dă întâlnire cu o artistă aparte, creatoare de costume şi decoruri, un om care şi-a creat, ... Citeşte mai departe »

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, invitată la „Nocturne”

Actriţa Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, este invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne” de luni, 28 martie. Ediţia se difuzează de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne din 28 martie este actriţa Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon din Bucureşti. Luni seară, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, telespectatorii pot ... Citeşte mai departe »

Nae Caranfil: „Pentru mine, povestea este esenţa umanităţii, mama care-şi adoarme copilul, este tot!”

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil. Invitatul Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 28 noiembrie, este scenaristul şi regizorul Nae Caranfil. „Regizorul generaţiei mele”, după cum îl numeşte Marina Constantinescu, oferă telespectatorilor o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Emisiunea poate ... Citeşte mai departe »

Marina Constantinescu revine cu un nou sezon „Nocturne”, la TVR 1

Prima ediţie, dedicată Concursului George Enescu recent încheiat, se difuzează în 10 octombrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Marina Constantinescu stă de vorbă cu Dana Borsan, Marin Cazacu, Dan Dediu şi Florin Croitoru, membri în cele patru jurii ale Concursului Enescu 2014. Marina Constantinescu reia, din 10 octombrie, şirul poveştilor culturale depănate în miez ... Citeşte mai departe »

Scriitoarea Ioana Nicolaie, invitată la „Nocturne”, la TVR 1

Soţia lui Mircea Cărtărescu stă de vorbă cu Marina Constantinescu luni, 31 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Într-o lume a contestării şi agresării continue a valorilor, realizatoarea Marina Constantinescu îşi continuă dialogurile cu oameni care contează. La ediţia Nocturne din 31 martie, Marina Constantinescu o are drept invitată pe scriitoarea Ioana Nicolaie. Este ... Citeşte mai departe »

Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo, invitat la „Nocturne”

Violistul, dar şi directorul festivalului internaţional de muzică de cameră SoNoRo, este invitatul Marinei Constantinescu luni, 17 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Festivalul internaţional de muzică de cameră SoNoRo este un brand românesc. A început ca un vis al tânărului violist, Răzvan Popovici, invitatul Marinei Constantinescu de luni, 17 martie. Despre renunţări ... Citeşte mai departe »

Marina Constantinescu, de vorbă cu actorii Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu, la „Nocturne”

Luni, 9 decembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi ... Citeşte mai departe »

Radu Jude: „Noi, regizorii, ne raportăm la şeful CNC ca la un duşman care trebuie învins sau fentat”

Întâlnirea cu Nocturnele  Marinei Constantinescu are loc azi, 11 noiembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Regizorul de film şi de spoturi publicitare Radu Jude este invitatul emisiunii Nocturne de luni, 11 noiembrie. Marina Constantinescu are un interlocutor sincer, cu care vorbeşte despre film, dar şi despre literatură şi teatru luni, de la ora ... Citeşte mai departe »

Irina Margareta Nistor: „Actorilor mari li se pare jenant să meargă la audiţii”

Marina Constantinescu dă start Nocturnelor de la TVR 1, TVR HD şi TVR+ luni, 4 noiembrie, începând cu ora 24.00   „În America, producătorul filmului primeşte Oscarul pentru cel mai bun film. Nu regizorul”, spune Irina Margareta Nistor. „Poziţia producătorului din România n-o să fie niciodată asemănătoare cu cea a producătorului american, cel care dă linia filmului”, completează Ada Solomon. ... Citeşte mai departe »

Mihai Chirilov: „România anilor 2000 a ieşit din ghetoul cultural graţie filmului românesc”

Invitatul Marinei Constantinescu de luni, 28 octombrie, la Nocturne de la TVR 1 şi TVR HD, este criticul de film Mihai Chirilov. Plecat din Tulcea să studieze la Politehnica din Bucureşti, cu voluptatea provincialului, Mihai Chirilov a încercat tot, a văzut tot – teatru, filme, locuri… „Student fiind la o facultate pe care o detestam, am început să vând ţigări, la ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus