joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: odihna

Abonare RSS

Cum te poate ajuta yoga atunci când nu poți să dormi

foto Dacă te prinde ora 3.00 noaptea, iar tu încă mai numeri oiţe, cele opt ore de somn neîntrerupte fiind doar o poveste frumoasă pentru tine, atunci yoga te-ar putea ajuta. Odihna insuficientă, după cum avertizează cercetătorii de la Harvard, afectează gândirea, starea de spirit şi abilitatea de a reţine informaţii şi poate creşte riscul pentru diferite accidente. Pe termen ... Citeşte mai departe »

Care e țara în care se doarme cel mai puțin

Foto: doctoroz.com O echipă de cercetători și-a propus să afle câte ore pe noapte dorm oamenii din diferite țări. Cu ajutorul unei aplicații deștepte au și reușit să afle în care țară se doarme cel mai puțin și care dintre popoare e cel mai prieten cu perna. Studiul, care a avut la bază informații adunate de la cel puțin un ... Citeşte mai departe »

Lipsa somnului: efecte devastatoare asupra frumuseții

Marilyn Monroe spunea că, oricât de bună ar fi fost crema pe care o folosea, niciuna nu egala efectele extraordinare ale somnului asupra tenului ei. Asta pentru că nu s-a inventat încă o cremă care să regenereze cu adevărat celulele peste noapte. Da, chiar aşa, frumuseţea se dobândeşte peste noapte. Dincolo de efectele sale esenţiale asupra sănătăţii organismului, somnul influenţează ... Citeşte mai departe »