joi , 11 august 2022

Arhivă etichete: Orchestra Nationala Radio

Abonare RSS

Seara Mozart deschide anul 2015 pentru Orchestra Naţională Radio

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică cu adevărat divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări (41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestră, opere, sonate ... Citeşte mai departe »

„Recviemul german”, de Brahms, sub bagheta dirijorului vienez Sascha Goetzel

Vineri, 5 decembrie, de la ora 19.00, Orchestra Naţională Radio vă invită să ascultaţi „Recviemul german” (Ein Deutsches Requiem), semnat de unul dintre titanii muzicii simfonice: Johannes Brahms. Se spune că lucrarea a fost creată sub puternica influenţă a două pierderi importante în viaţa artistului: moartea mamei sale şi a apropiatului său prieten, compozitorul Robert Schumann. De altfel, aceste momente ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu și Cristian Măcelaru, întâlnire muzicală pe scena Sălii Radio

Vineri, 4 aprilie (19.00), la Sala Radio, îşi dau întâlnire doi valoroşi artişti români – dirijorul Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, şi violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi cel care deţine din 2007 dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. Evenimentul susţinut de Orchestra Naţională Radio reuneşte trei partituri pe care le ... Citeşte mai departe »

David Giménez, nepotul tenorului José Carreras, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

După ce s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naționale Radio la finalul lunii decembrie, în concertul prezentat de unchiul său, celebrul tenor José Carreras, dirijorul David Giménez revine în fruntea ansamblului, într-un frumos concert Beethoven / Chopin / Ceaikovski, ce va avea loc vineri, 21 februarie (19.00) la Sala Radio. David Giménez a colaborat cu orchestre apreciate din întreaga lume, ca ... Citeşte mai departe »

Celebrul Concert nr. 2 pentru pian de Rachmaninov, la Sala Radio

Ideea de „şlagăr” sau, altfel spus, de „hit” este cel mai adesea asociată celebrelor melodii care au fost şi încă sunt la mare modă, cum ar fi cele ale unor formaţii ca Beatles, ABBA, Spice Girls sau ale unor solişti pop-rock, dar cele mai cunoscute melodii şi cu siguranţă mult mai longevive sunt fragmentele de mare popularitate din muzica clasică. ... Citeşte mai departe »

Cristian Mandeal revine la Sala Radio, cu Brahms şi Wagner

Vineri, 6 decembrie, de la ora 19.00, Moş Nicolae soseşte şi la Sala Radio pentru a aduce un dar artistic melomanilor bucureşteni. Şi cum un cadou de sărbători nu poate fi decât unul special, veţi descoperi în cutia muzicală pe care o veţi deschide o poveste cu doi compozitori germani care au născut legende – Brahms şi Wagner – în ... Citeşte mai departe »

Pianistul Horia Mihail şi dirijorul canadian Julian Kuerti: de la Beethoven la Bruckner

Viena, Burgtheater. Într-una dintre legendarele săli de concert şi spectacol ale elegantei capitale, în martie 1795, la doar 25 de ani, tânărul compozitor german Ludwig van Beethoven are debutul public, după ce încântase spectatorii din câteva saloane private vieneze. În sala de la Burgtheater, tânărul interpretează ca solist unul dintre primele sale concerte: Concertul nr. 2 în si bemol major ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, Tiberiu Soare, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, invitaţi la festivalul de la Balcic

După o stagiune care a purtat Orchestrele şi Corurile Radio România spre frumoase meridiane ale lumii, punctul culminant constituindu-l participarea la cel mai longeviv festival de muzică din China – Shanghai Spring International Music Festival – în aşteptarea unei noi stagiuni pline de evenimente, Orchestra Naţională Radio va poposi pe malul Mării Negre, într-un loc încărcat de semnificaţii: Balcic. Sâmbătă, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus