luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: orchestra

Abonare RSS

Spectacol la Ateneu: Romanian Sinfonietta Orchestra, sub bagheta lui Horia Andreescu

foto: Virgil Oprina Din nou o orchestră vedetă, la Vara Magică: miercuri, 16 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român, concertează Romanian Sinfonietta Orchestra. Explozia de energie a celei mai tinere din grupul Orchestre Naționale de Tineret va fi aureolată de prezența dirijorului Horia Andreescu, mentorul artistic al acesteia, și de prezența pianistei Elisabeth Leonskaja, unul dintre cele ... Citeşte mai departe »

Concert din muzică de Bach, cu Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Brâncuși

Ştiaţi că familia Bach a marcat timp de aproape 200 de ani istoria muzicii prin 50 de muzicieni care au aparţinut genealogiei sale, cel mai cunoscut dintre ei fiind Johann Sebastian Bach? La finalul lunii ianuarie, concertul Orchestrei de Cameră Radio ne propune o frumoasă incursiune în muzica sec. XVIII, între cei trei lucrări programate numărându-se cea a lui Carl ... Citeşte mai departe »

Tiberiu Soare: „Nu cred că cineva care nu a trecut printr-o mare iubire poate dirija într-adevăr”

Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că alegerea de a rămâne să facă muzică în România este una deliberată. Artistul vorbeşte despre începuturile sale muzicale, despre maeştri, despre modul în care un şef de orchestră „plămădeşte”’ muzica, studiind îndelung partitura şi repetând alături de colegii săi de ansamblu. Dirijorul vorbeşte şi despre ... Citeşte mai departe »

Narine Yeghian, invitată specială. Julien Salemkour dirijează Mozart la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Julien Salemkour, dirijor sub bagheta căruia s-au desfăşurat peste două sute de spectacole de operă, balet, dar şi concerte simfonice la Opera de Stat din Berlin (unde a fost dirijor asistent), invitat al unor prestigioase instituţii ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Semperoper din Dresda ş.a., va dirija Orchestra Naţională Radio. Vineri, 8 noiembrie (19.00), ... Citeşte mai departe »

„Opera Philharmonia”, concert extraordinar de închidere a stagiunii, la Opera Naţională

Duminică, 30 iunie, ora 19.00, sunteți așteptați la Opera Naţională Bucureşti să vă bucurați de Opera Philharmonia, concertul extraordinar de închidere a stagiunii actuale. Sărbătoarea va începe prin Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, opus 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, urmând ca în partea a doua a evenimentului să prindă viaţă una dintre cele mai  cunoscute partituri din ... Citeşte mai departe »

Cristian Mandeal revine la Sala Radio

Orchestra Naţională Radio vă invită la o nouă seară de sărbătoare muzicală: trei compozitori germani – Schumann, Mendelssohn şi Beethoven, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal şi cu participarea apreciatului violonist Ilian Gârneț. Vineri, 14 iunie (ora 19.00) la Sala Radio veţi asculta Uvertura operei Genoveva – Schumann, lucrare bazată pe o legendă medievală germană, singura operă semnată de compozitor, dirijată ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio a dus muzica lui Enescu la Shanghai

Muzica lui Enescu a entuziasmat publicul de la Shanghai Oriental Art Center în interpretarea Orchestrei Naționale Radio (ONR). Un adevărat eveniment al superlativelor, concertul a avut loc vineri, 17 mai, într-una dintre cele mai reprezentative şi mai moderne săli de concert din China:  Shanghai Oriental Art Center, scenă inaugurată în 2005 printr-un concert susţinut de Filarmonica din Berlin. Evenimentul s-a ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, invitată să cânte Enescu la Shanghai Spring International Festival

Într-una dintre cele mai mari metropole ale planetei – Shanghai (China) – univers fascinant în care se întâlnesc influenţe din toate culturile lumii, muzica lui Enescu va răsuna graţie Orchestrei Naționale Radio (ONR). Şi pentru că este vorba despre un eveniment al superlativelor, concertul special oferit de ONR la Shanghai va avea loc vineri, 17 mai într-una dintre cele mai ... Citeşte mai departe »

La invitaţia Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare va dirija Orchestra Filarmonică Regală din Londra

În seria concertelor pe care Angela Gheorghiu le susţine alături de artişti români pe marile scene ale lumii, vineri, 10 mai, dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare, şi tenorul Teodor Ilincăi – care se bucură de o frumoasă carieră internaţională – vor fi invitaţii celebrei soprane la Royal Festival Hall din Londra, alături de Royal Philharmonic Orchestra. ... Citeşte mai departe »

Întâlnire-eveniment între jazz şi clasic, sub bagheta lui Sabin Pautza

Compozitor, dirijor, profesor, manager, patru ipostaze ce definesc personalitatea complexă a muzicianului SABIN PAUTZA, stabilit în 1984 în SUA, unde a desfăşurat o activitate la cel mai înalt nivel artistic. În 1985, în celebra sală de concerte Carnegie Hall din New York, Sabin Pautza a fost aplaudat în dublă ipostază: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus