luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: pacienti

Abonare RSS

Numărul pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale a crescut de 5-10 ori comparativ cu 2002

Conform estimărilor specialiştilor, în România, numărul total al persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale (BII) în 2013 este de 5-10 ori mai mare comparativ cu anul 2002. Din totalul de 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu BII la noi în țară, doar 20% figurează în Registrele Naţionale. Prof. Dr. Mircea Diculescu, Preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie explică: „Creşterea ... Citeşte mai departe »

OMS: România, pe locul 10 în Europa în ce privește bolnavii de cancer

Un studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul țărilor europene, în ceea ce privește bolnavii de cancer. MediHelp International, furnizor de asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, a analizat ... Citeşte mai departe »

„Doar optimismul e contagios!”. Campanie dedicată pacienților cu boli autoimune

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) declară anul 2013 Anul Optimsmului şi lansează campania „Doar optimismul e contagios!”. Campania îşi propune să atragă atenţia asupra afecţiunilor autoimune şi asupra faptului că acestea nu sunt contagioase, dar şi să-i ajute pe pacienţi să accepte boala, să acorde mai multă importanță stării de spirit pozitive şi să aibă o viaţă normală. „Pacienţii ... Citeşte mai departe »

Doar 20% dintre pacienții cu scleroză multiplă din România primesc tratament

În România, din cauza fondurilor insuficiente, pacienţii cu scleroză multiplă sunt nevoiţi să aştepte peste 12 luni pentru a beneficia de un tratament compensat de către stat. În acest timp, boala progresează într-un ritm rapid, şi handicapul devine din ce în ce mai sever. Costul tratamentului este de circa 15,000 euro pe an pentru un pacient, bani pe care aceștia ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus