joi , 26 noiembrie 2020

Arhivă etichete: picturi

Abonare RSS

Omnia… Simplicitas: O revelaţie în faţa unei expoziţii neanunţate

Mijloc de octombrie al anului 2016. La galeria „Kron-Art” din Braşov, în cel mai deplin anonimat, se află expuse, aproape stingher, o serie de lucrări de pictură sub semnătura maestrului Gabriel Stan. Ele fac parte din ultima generaţie de uleiuri ale artistului, în mare parte realizate şi prin tehnica delicată a colajului, după buna manieră (nu vorbim de manierism aici!) ... Citeşte mai departe »

Crimă: cele șapte tablouri furate de români din Olanda au fost arse

E oficial: cele șapte tablouri furate de câțiva români din muzeul Kunsthal din Rotterdam, anul trecut, au fost arse de mama unuia dintre hoți. Lucrările de artă, care se ridicau la o valoare de zeci de milioane de euro, au fost aduse în România prin vama Nădlac, ascunse în niște perne, și au stat o perioadă în portbagajul mașinii unuia ... Citeşte mai departe »

Frida Kahlo: fotografii inedite, la 106 ani de la nașterea pictoriței

Astăzi, 6 iulie, se împlinesc 106 ani de când a venit pe lume una dintre cele mai controversate și admirate artiste ale lumii. Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón, care a rămas în istoria artei și în memoria noastră drept Frida Kahlo, s-a născut pe 6 iulie 1907, în renumita „Casă Albastră” din Coyoacán, un orășel de la periferia capitalei ... Citeşte mai departe »

Lucrări de Andy Warhol, vândute în premieră pe Internet

Casa de licitații Christie’s va vinde, în premieră pe Internet, opere de artă realizate de legendarul fondator al curentului pop Andy Warhol. Acțiunea va avea loc între 25 februarie și 5 martie și este realizată în parteneriat cu Fundația Andy Warhol. Schițe, tablouri, tricouri ce poartă imprimeuri de Andy Warhol, dar și lucrarea cu celebra conservă de supă Campbell – ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus