marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: piesa de teatru

Abonare RSS

„Vine barza”: comedie la Teatrul de pe Lipscani

Vineri, 20 martie, începând cu ora 19:00, Teatrul de pe Lipscani vă invită la noua sa premieră, comedia “Vine barza!”, adaptare după Andre Roussin. Distribuţia este formată din: Adriana Trandafir, Mihai Ciucă, Anca Dinicu, Doina Teodoru şi Gabriel Fătu. Regia este semnată de Lucian Iancu. Realizatorii spectacolului vă invită să luaţi parte la una dintre cele mai spumoase comedii ale ... Citeşte mai departe »

„Sunt un Orb… De Dragoste”, în 14 februarie, cu Horaţiu Valentin Mălăele şi Adrian Naidin

„De dragoste pentru iubita mea“, „de dragoste animalieră”, vestimentară sau, de ce nu, „de dragoste pentru guvern şi pentru partid”, îndrăgostitul, cu nume predestinat parcă, Horaţiu Valentin Malaele, actor de geniu şi jongler consacrat în zona emoţiilor, va urca pe scenă de Valentine’s Day pentru o declaraţie de iubire pe versuri romantice, într-o ediţie extraordinară a spectacolului „Sunt un orb”. ... Citeşte mai departe »

Comedia „Avarul” revine pe scena Teatrului Nottara

Comicul incofundabil semnat de maestrul satirei comice, Molière, va putea fi savurat din plin de către toţi iubitorii de teatru din Capitală, pe întreg parcursul celor cinci acte ale producţiei teatrale de succes „Avarul”. Excelenta comedie, regizată de Daniel Nițoi, revine la Teatrul Nottara, marţi, 25 februarie 2014, începând cu orele 19.00. Distribuţia spectacolului adăposteşte actori de notorietate ai scenei ... Citeşte mai departe »

„Neguțătoarea din Veneția”, o premieră inedită la Teatrul Masca

Teatrul Masca vă invită în acest weekend la „Neguţătoarea din Veneţia”, un spectacol de commedia dell’ arte pus în scenă de Michele Modesto Casarin, inspirat din povestea „Gianetto”, de Ser Giovanni Fiorentino, şi din piesa „Neguţătorul din Veneţia”, de W. Shakespeare. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 1 februarie iar premiera duminică, 2 februarie, ora 19.00.  „Poetica nemuritoare a lui Shakespeare ... Citeşte mai departe »

Premieră la Teatrul Metropolis: Tania Filip şi Florin Zamfirescu sunt „Doi pe o bancă”

Teatrul Metropolis vă aşteaptă joi, 23 ianuarie, la orele 19.00 la premiera spectacolului „Doi pe o bancă”, de Aleksandr Ghelman, o poveste emoţionantă în care adevărurile se dezvăluie greu, dureros, cu intensitate. Regizorul Emanuel Pârvu propune publicului de la Metropolis un alt spectacol – aceeaşi piesă, acelaşi decor, într-o distribuţie remarcabilă, doi mari actori ai scenei româneşti, Tania Filip şi Florin Zamfirescu, în „Doi ... Citeşte mai departe »

„Bolnavul închipuit”, un spectacol invitat la Teatrul Masca

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Al. Davila din Pitești va prezenta pe scena Teatrului Masca spectacolul „Bolnavul închipuit”, ultima dintre comediile lui Molière. Invitația a fost lansată ca parte a proiectului „Cu teatrul prin țară”, inițiat de Teatrul Masca, care va include turnee și schimburi de experiență. „Sâmbătă seara, în timp ce noi vom fi prezenți pe scena din ... Citeşte mai departe »

Cerere în căsătorie pe scena Teatrului Masca

Spectatorii Teatrului Masca prezenţi vineri la „Comedia Erorilor” au avut parte de un moment inedit, încărcat de emoţie şi căldură. Conform scenariului, aproape de final, personajul Antipholus, asumându-şi o promisiune mai veche, îi oferă personajului Luciana un inel şi o viaţă împreună. Surpriza a venit din partea actorului Valentin Mihalache (interpretul personajului Antipholus) care, avertizând publicul că va urma o ... Citeşte mai departe »

Dan Puric joacă „Suflet Românesc”, de ziua lui, la Teatrul de pe Lipscani

Pe 12 februarie, la orele 19.00, chiar la aniversarea vârstei de 55 de ani, Dan Puric joaca „Suflet românesc”, la Teatrul de pe Lipscani. Maestrul Dan Puric revine în lumina reflectoarelor cu aceeaşi forţă şi subtilitate binecunoscută. O izbucnire de revoltă, umor şi speranţă. O metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra ... Citeşte mai departe »

Noutăți și reduceri de bilete la Teatrul Masca

Teatrul Masca îşi va relua stagiunea săptămâna aceasta cu trei dintre spectacolele reprezentative: „Comedia Erorilor”, „Flecărelile Femeilor” şi „Slugă la doi stăpâni”. La sfârşitul acestei săptămâni spectatorii vor fi martorii unor comedii fabuloase, pline de umor şi pasiune, cu un joc al actorilor care s-au depăşit pe ei înşişi. „Anul 2014 este unul cu noi provocări pentru teatrul nostru. Michele Modesto ... Citeşte mai departe »

„Nevestele vesele din Windsor”, de Alexandru Tocilescu și pe muzica lui Nicu Alifantis, la TVR 2

2014 marchează împlinirea a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare Prima piesă de teatru pe care Televiziunea Română a programat-o pentru acest an este și un prilej de comemorare a dramaturgului William Shakespeare, în 2014 împlinindu-se 450 de ani de la nașterea celui mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor. Telespectatorii pot urmări luni, 6 ianuarie, de ... Citeşte mai departe »