marți , 22 iunie 2021

Arhivă etichete: poluare

Abonare RSS

Aerul pe care îl respiri

Undeva în Atlanta Trăiesc într-unul dintre cele mai poluate orașe din Statele Unite. În anul 2000, Atlanta se afla pe locul al nouălea în topul locurilor cu cel mai murdar aer. Acum un an, și-a mai spălat imaginea, ajungând – spun oficialii în domeniu – pe locul 15. Nu contest că s-or fi luat măsuri, dar, pe de altă parte, ... Citeşte mai departe »

„House for Trees”: case pentru copaci în Ho Chi Minh City

Dacă loc pentru plantat copaci nu mai există, să le facem niște case la înălțime! Aceasta a fost ideea arhitecților de la compania vietmaneză Vo Trong Nghia Architects, care au pus în aplicare proiectul „House for Trees” în aprilie 2014, în cartierul Tanbinh din Ho Chi Minh City. În procesul de urbanizare rapidă, orașele din Vietnam și-au pierdut tot mai ... Citeşte mai departe »

Clădiri care „mănâncă” smog, construite în Ciudad de Mexico și Milano împotriva poluării

Arhitecți și specialiști în problemele mediului înconjurător și-au pus deseori această întrebare în ultimele decenii: este posibil și fezabil din punct de vedere economic să contruiești clădiri care să poată curăța aerul urban îmbibat de smog? Se pare că o serie de reacții chimice benefice în acest sens pot fi obținute cu ajutorul soarelui. Mai e nevoie și de un ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus