marți , 5 decembrie 2023

Arhivă etichete: poveste

Abonare RSS

Nimic ciudat nu s-a întâmplat

Foto: „Îmbrățișare pe malul Senei”, de Fred Van Schagen, 1954 Putea fi seara-târziu sau dimineața-devreme, tramvaiul mai circula încă, dar parcă mereu apare un tramvai gol când nu ar trebui să fie, unul vechi, un 8 sau un 25, nu știu exact, a trecut prin fața mea ducând o singură domnișoară, cu păr negru, lung și ondulat și pălărie pe ... Citeşte mai departe »

„Ultima oră”: citiți primul capitol

foto: detaliu din lucrarea „Sigillum Angel”, de Ștefania Nistoreanu Povestea e așa: am primit manuscrisul unei cărți abia încheiate, care va intra curând în tipar. L-am citit dintr-o răsuflare și, așa cum mi se întâmplă cu toate lucrurile speciale pe care le descopăr, m-am gândit doar la faptul că nu mai am răbdare până când această nuvelă va ajunge și ... Citeşte mai departe »

„Fiesta în bârlog”. Fulminanta poveste a micului prinț mafiot Tochtli

Nu fără motiv Juan Pablo Villalobos este unul dintre cei mai în vogă autori ai momentului. Romanul său de debut, „Fiesta în bârlog” este cu adevărat neobișnuit, proaspăt, spectaculos. Dacă sunteți dintre cei care evitați o carte sau un scriitor pentru simplul motiv că este la modă – și fiind comercial ar putea fi, deci, de calitate îndoielnică – să ... Citeşte mai departe »

„Nu te mișca”, de Margaret Mazzantini. Istoria unei iubiri clandestine

Cel mai cunoscut roman al scriitoarei italiene Margaret Mazzantini și una dintre cele mai tuburătoare istorii de dragoste pe care o să le citiți vreodată.  Într-o zi mohorâtă de toamnă, o adolescentă suferă un grav accident de mașină și ajunge, în comă, la spitalul unde lucrează tatăl ei, Timoteo. Chirurg renumit, el își asistă fiica în momentele premergătoare oprației pe ... Citeşte mai departe »

Bal mascat: „Alice în Țara Minunilor”, la Aida Pub

Dana de Pică va invită la Picioteca de Aur. Miercuri, 27 februarie, la Aida Pub (Calea Victoriei nr 16-20, vizavi de Poliţia Capitalei), de la ora 18:00 începe balul mascat! Copiii sunt bineveniţi (însoţiţi de părinţi, bineînţeles) la Balul „Alice în Țara Minunilor”. Intrarea costă 25 de lei. Vom călători în ţara lui Alice, îi vom cunoaşte pe Iepurele Alb, ... Citeşte mai departe »

Carmen Tănase: Multe femei or fi roit în jurul lui Gheorghe Dinică, dar el s-a oprit la doamna Gabi

Actrița Carmen Tănase declară că regretatul Gheorghe Dinică era un bărbat în jurul căruia femeile ar fi avut toate motivele să roiască, dar că maestrul a ales-o drept consoartă pe doamna Gabriela Dinică. În emisiunea „Doamne de poveste”, Olivia Steer şi invitaţii ei, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Florina Cercel, Monica Pop şi Vladimir Găitan, reconstituie, prin mărturii inestimabile, frumoasa poveste ... Citeşte mai departe »

„Rătăcirile fetei nesăbuite”, cea mai frumoasă poveste de dragoste a lui Mario Vargas Llosa

La 70 de ani, Mario Vargas Llosa a scris una dintre cele mai frumoase cărți de dragoste din literatura lumii și, cu siguranță, cea mai reușită dintre operele sale de acest fel. „Rătăcirile fetei nesăbuite” este o poveste pe care o veți trăi ca pe o mare și memorabilă întâlnire. Istoria lui Llosa începe în vara anului 1950, în faimosul ... Citeşte mai departe »