duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: primavara

Abonare RSS

Nimic ciudat nu s-a întâmplat

Foto: „Îmbrățișare pe malul Senei”, de Fred Van Schagen, 1954 Putea fi seara-târziu sau dimineața-devreme, tramvaiul mai circula încă, dar parcă mereu apare un tramvai gol când nu ar trebui să fie, unul vechi, un 8 sau un 25, nu știu exact, a trecut prin fața mea ducând o singură domnișoară, cu păr negru, lung și ondulat și pălărie pe ... Citeşte mai departe »

Să nu zdrobim între pleoape lumea

foto Nu îndrăznesc să-nchid o clipă ochii de teamă să nu zdrobesc între pleoape lumea, să n-o aud sfărmându-se cu zgomot ca o alună între dinţi. Cât timp voi mai putea fura din somn? Cât timp o voi mai ţine-n viaţă? Privesc cu disperare şi mi-e câineşte milă de universul fără apărare ce va pieri în ochiul meu închis. „Ochiul ... Citeşte mai departe »

München, într-o zi de primăvară

München, orașul meu preferat din lumea-ntreagă! Nu e cea mai bună dintre fotografiile mele, tehnic vorbind. Dar mi se pare foarte frumoasă, pentru că am reușit, cu o cameră modestă de telefon mobil, să surprind cu atâta acuratețe atmosfera unei zile perfecte de primăvară. Citeşte mai departe »

A început criogenia în Georgia

Nu-i decât luna martie și toate locurile care au patru pereți și-un acoperiș, aici, în Georgia, au deja în funcțiune aparatele de aer condiționat. Pornite, ca vara trecută, la temperaturi criminale. Știu că mă plâng de multe lucruri, știu, promit că o să încerc să încetez, dar pe ăsta chiar nu-l înțeleg. După trei luni de iarnă, nu te bucuri ... Citeşte mai departe »

Privește lumea altfel: mood board de martie

fotografii: tumblr.com, Pinterest Citeşte mai departe »

Primăvară: în așteptare

A fost primăvară în Atlanta la început de februarie, dar zilele astea e frig, frig. Vreme de colindat muzee, magazine, cafenele… Vă salut din depărtări! Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica! Citeşte mai departe »

Navighează pana sus