miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: probleme cardiace

Abonare RSS

Ce este o investigație Doppler și când ai nevoie de ea

foto Dureri la nivelul pieptului, picioare umflate, vase de sânge sparte, dureri la nivelul membrelor inferioare – oare de la ce să fie? Cel mai adesea această întrebare apare la semnalul de durere dat de organism la nivelul picioarelor, însă fluxul sanguin generează probleme acolo unde identifică sănătatea precară a vaselor de sânge. Cum de starea venelor și arterelor depinde ... Citeşte mai departe »

Nouă din 10 pacienți români nu ştiu că suferă de insuficiență cardiacă

foto În România sunt aproximativ un milion de pacienți care suferă de insuficiență cardiacă, respectiv 4,7% din populația de peste 35 de ani. Dintre aceştia, nouă din 10 nu ştiu că suferă de această afecțiune, conform celui mai recent barometru realizat de Societatea Română de Cardiologie. ,,În urmă cu două decenii, insuficiența cardiacă era considerată stadiul final al evoluției bolilor ... Citeşte mai departe »

O plimbare de 25 de minute, în fiecare zi, ne poate prelungi viața cu șapte ani

foto O simplă plimbare de 25 de minute pe zi ne poate prelungi viața cu șapte ani, spun cardiologii, care adaugă că orice formă de mișcare, chiar și moderată, înjumătățește riscul de infarct la persoanele de peste 50 de ani. Noul studiu, prezentat duminică la congresul Societății Europene de Cardiologie și citat de The Telegraph, sugerează că mișcarea efectuată în ... Citeşte mai departe »

Șase alimente care îți păstrează inima sănătoasă

Foto: khaleejtimes.com O perspectivă pozitivă asupra vieții, capacitatea de a ne proteja de stres, cât mai multă mișcare și o alimentație „curată” – iată cheia sănătății inimii, pe care o cunoaștem cu toții. Însă, când vine vorba de felul în care ne hrănim, e binevenit sfatul unui specialist, care ne spune țintit ce alimente sunt cele mai potrivite într-un scop sau ... Citeşte mai departe »

Mircea Albulescu, internat de urgență în spital, la Timișoara

Actorul Mircea Albulescu, în vârstă de 80 de ani, a fost internat de urgență la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în noaptea de luni spre marți, el acuzând dureri în zona pieptului. Artistul s-a prezentat inițial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, însă medicii au decis să-l trimită la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde a fost imediat ... Citeşte mai departe »

Alain Delon, la spital pentru probleme cardiace

Alain Delon a fost internat în spital, pentru 48 de ore, din cauza unei aritmii cardiace care l-a supărat în ultimele zile, au anunțat producătorii turneului cu piesa de teatru „Une journée ordinaire”, în care actorul joacă în această perioadă, alături de fiica sa, Anouchka. Starul francez a ajuns la spital marți după-amiază, însă problema sa de sănătate nu va ... Citeşte mai departe »