luni , 6 iulie 2020

Arhivă etichete: protectia animalelor

Abonare RSS

S-a adoptat legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri

foto Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări exotice. Proiectul de lege, inițiat de Remus Cernea, a fost admis cu 201 de voturi „pentru”, șapte „împotrivă” şi 58 de abţineri. „Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate ... Citeşte mai departe »

De ce nu mai mănânc carne (și de ce am mâncat, până de curând)

Acasă, în curtea de la Vulcan, cu prietenul meu bun, Lache Un bol mic cu supă și o felie de pâine prăjită cu unt. Un baton de cereale și ciocolată cu proteine, înainte de antrenament – nu că mi-ar păsa așa tare de proteine, pur și simplu mi-era poftă de ceva dulce. După sport, o porție mare de tofu și ... Citeşte mai departe »

Maria Mazilu: „Niciodată nu mi-am făcut planuri. Am trăit după suflet, imprevizibil”

După ce am primit acceptul Corinei Stoica de a scrie ceva pentru La.Revista.ro, am început s-o răsfoiesc mai atent, ca să-i simt stilul și să mă inspir. Interviuri cu profesioniști din diverse domenii; atât de vii, încât m-au tras în miezul lor, ca și când aș fi luat parte, în direct. Nici nu știu cum ajungeam să citesc încă unul ... Citeşte mai departe »

Transferați la Lionsrock: Vier Pfoten salvează încă cinci lei din România

foto Cinci lei, care în ultimii ani au fost ținuți în captivitate în grădina zoologică de la Baia Mare, vor fi transferați la rezervația Lionsrock din Africa de Sud, sub îngrijirea organizației pentru protecția animalelor Vier Pfoten. Petrică, Lavinia si Lidia s-au născut în captivitate, ca sute de alți semeni de-ai lor destinați să distreze publicul nesățios de la circ. ... Citeşte mai departe »

Cățelușa Valentina, salvată după ce a stat o săptămână în canal

O cățelușă fără stăpân a fost salvată în cursul zilei de luni, 17 februarie, după mai bine de o săptămână în care a zăcut pe fundul unui canal adânc de 6 metri, din comuna Popești Leordeni. Salvatorii de la Adăpostul Speranța spun că animalul a fost aruncat în canal având agățat de gât un sac plin cu pietre (vezi foto). ... Citeşte mai departe »

Cruzime și condiții mizere pentru vulpi, la principalul furnizor de blănuri al Burberry

Noi imagini video surprinse recent atestă condițiile mizere, asociate cu cruzimea, din fermele de blănuri din țările scandinave. Dezvăluirile vizează fermele de vulpi care furnizează materie primă companiei finlandeze Saga Furs. Companii de renume, precum Burberry, se laudă cu faptul că achiziționează blănuri de la ferme certificate de Saga Furs şi care ar trebui să respecte, teoretic, standardele minime de ... Citeşte mai departe »

România riscă penalizări pentru netranspunerea legislației europene privind animalele folosite în scopuri științifice

Comisia Europeană va continua procedura de infringement împotriva României și altor patru state membre UE în cazul în care acestea nu transpun de urgență Directiva 2010/63/EU în legislația națională. Directiva cu privire la protecția animalelor folosite în scopuri științifice sau educative avea ca termen limită de transpunere luna noiembrie 2012.  Din cauza amânărilor succesive pe aceeaşi Directivă, Curtea Europeană de ... Citeşte mai departe »

Minge la fileu pentru bogătașii care omoară mistreți la Balc: „Nu ucide, joacă tenis!”

O nouă partidă demonstrativă de tenis a avut loc, pentru al treilea an consecutiv, în fața porților domeniului de vânătoare de la Balc aparținând omului de afaceri Ion Țiriac. Membrii VIER PFOTEN și voluntari au protestat astfel în mod pașnic față de masacrul mistreților care are loc anual la Balc, transmițând organizatorului și distinșilor săi invitați tradiționalul îndemn „Nu ucide, ... Citeşte mai departe »

Ioana Dungler: „Aș vrea ca fundaţiile de protecţia animalelor să devină o amintire”

Ioana Dungler este unul dintre oamenii-cheie la VIER PFOTEN. După o foarte scurtă carieră de arhitectă, a început să lucreze pentru cunoscuta organizație de protecția animalelor, reușind, alături de echipa ei, să salveze atâtea vieți, încât va primi cu siguranță un loc confortabil în Rai. În plus, e unul dintre acei oameni care încă visează, naiv și îndrăzneț, să facă ... Citeşte mai departe »

Șase tigri de la un circ german, transferați de Vier Pfoten în Africa de Sud

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN a finalizat cu succes transferul a șase tigri de la circul ambulant „Starlight Fischer”, din orașul Weilburg, landul german Hesse, către rezervația pentru feline mari LIONSROCK din Africa de Sud. În cursul zilei de miercuri, cele șase feline au fost eliberate din cuștile de transport în țarcurile de adaptare destinate noilor sosiți la ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus