sâmbătă , 31 iulie 2021

Arhivă etichete: radio

Abonare RSS

Paul Leslie: „Trebuie să ai un ego destul de mare ca să fii un bun partener de interviu”

În peste zece ani de când realizează interviuri pentru radio, PAUL LESLIE a stat de vorbă cu sute de artiști. Pictori, scriitori, actori și mai ales muzicieni au avut prilejul de a vorbi despre creațiile lor și „de a se face înțeleși”, fiind expuși publicului într-o lumină diferită, care deseori le-a adus și lor noi revelații. De data aceasta, Paul ... Citeşte mai departe »

Narine Yeghian, invitată specială. Julien Salemkour dirijează Mozart la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Julien Salemkour, dirijor sub bagheta căruia s-au desfăşurat peste două sute de spectacole de operă, balet, dar şi concerte simfonice la Opera de Stat din Berlin (unde a fost dirijor asistent), invitat al unor prestigioase instituţii ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Semperoper din Dresda ş.a., va dirija Orchestra Naţională Radio. Vineri, 8 noiembrie (19.00), ... Citeşte mai departe »

„EcoFrecvența”, la 600 de ediții. Zoli Tóth are cea mai longevivă emisiune eco din România

În iulie 2013, proiectul EcoFrecventa, realizat de Zoli Tóth, aniversează 600 de ediţii difuzate la Naţional FM. Astfel, proiectul este cea mai longevivă emisiune de radio din România care abordează teme precum protecţia mediului şi implicare în cauze sociale. „EcoFrecvența” constă într-o serie de pastile zilnice pe tema protecţiei mediului şi o emisiune săptămânală de o oră difuzată miercurea în ... Citeşte mai departe »

Cristian Mandeal revine la Sala Radio

Orchestra Naţională Radio vă invită la o nouă seară de sărbătoare muzicală: trei compozitori germani – Schumann, Mendelssohn şi Beethoven, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal şi cu participarea apreciatului violonist Ilian Gârneț. Vineri, 14 iunie (ora 19.00) la Sala Radio veţi asculta Uvertura operei Genoveva – Schumann, lucrare bazată pe o legendă medievală germană, singura operă semnată de compozitor, dirijată ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio a dus muzica lui Enescu la Shanghai

Muzica lui Enescu a entuziasmat publicul de la Shanghai Oriental Art Center în interpretarea Orchestrei Naționale Radio (ONR). Un adevărat eveniment al superlativelor, concertul a avut loc vineri, 17 mai, într-una dintre cele mai reprezentative şi mai moderne săli de concert din China:  Shanghai Oriental Art Center, scenă inaugurată în 2005 printr-un concert susţinut de Filarmonica din Berlin. Evenimentul s-a ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, invitată să cânte Enescu la Shanghai Spring International Festival

Într-una dintre cele mai mari metropole ale planetei – Shanghai (China) – univers fascinant în care se întâlnesc influenţe din toate culturile lumii, muzica lui Enescu va răsuna graţie Orchestrei Naționale Radio (ONR). Şi pentru că este vorba despre un eveniment al superlativelor, concertul special oferit de ONR la Shanghai va avea loc vineri, 17 mai într-una dintre cele mai ... Citeşte mai departe »

Celebrul dirijor Julien Salemkour, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

La finalul lunii martie, după o suită de evenimente muzicale la cel mai înalt nivel, Sala Radio îşi aşteaptă publicul la un alt concert de marcă, desfăşurat sub bagheta dirijorului francez Julien Salemkour, de la Opera de Stat din Berlin, unde a asigurat conducerea muzicală a peste 200 de spectacole de operă şi balet şi concerte cu muzică simfonică. De-a ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus