duminică , 28 noiembrie 2021

Arhivă etichete: Radu Jude

Abonare RSS

Peste 130 de filme sunt în competiție pentru Premiile Gopo 2016

84 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2015 intră în cursa pentru nominalizările celei de-a zecea ediții a Premiilor Gopo: 17 lungmetraje de ficţiune, 12 lungmetraje documentar şi 55 de scurtmetraje. Alte peste 50 de producții europene care au rulat pe marile ecrane din România în 2015 concurează la nominalizările categoriei Cel mai bun film european.  Printre filmele eligibile ... Citeşte mai departe »

„Aferim!”, la Festivalul de Film de la Berlin: Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie

  Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul „Aferim!”, la Festivalul de Film de la Berlin, care a avut loc sâmbătă seara, conform site-ului dedicat evenimentului. Când a urcat pe scenă pentru a primi distincția, Radu Jude a declarat că aceasta aparține, de fapt, echipei filmului „Aferim!”, singura peliculă românească selectată în competiția ... Citeşte mai departe »

Radu Jude: „Noi, regizorii, ne raportăm la şeful CNC ca la un duşman care trebuie învins sau fentat”

Întâlnirea cu Nocturnele  Marinei Constantinescu are loc azi, 11 noiembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+    Regizorul de film şi de spoturi publicitare Radu Jude este invitatul emisiunii Nocturne de luni, 11 noiembrie. Marina Constantinescu are un interlocutor sincer, cu care vorbeşte despre film, dar şi despre literatură şi teatru luni, de la ora ... Citeşte mai departe »

„Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude, marele câștigător la Gopo 2013

„Toată lumea din familia noastră”, regizat de Radu Jude, a primit premiul pentru cel mai bun film, la gala premiilor Gopo, care a avut loc, luni seară, la Opera Națională București. De altfel, filmul lui Jude a fost marele câștigător al acestei ediții, fiind recompensat cu alte cinci premii. Cea de-a șaptea gală a premiilor Gopo a fost cu noroc ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus