vineri , 18 iunie 2021

Arhivă etichete: Razvan Suma

Abonare RSS

Începe turneul „Seară spaniolă”, cu Răzvan Suma şi Josu Okiñena

foto: Virgil Oprina O poveste ce ne poartă prin deliciile muzicii meridionale inspirate din tradiţia spaniolă şi a Ţării Bascilor, Seara spaniolă pe care o oferă celebrul violoncelist român Răzvan Suma şi pianistul spaniol Josu Okiñena publicului din România, în perioada 7-12 februarie, i-a adus pe aceştia în ultimul an în faţa iubitorilor de muzică din Argentina, Cuba şi Spania ... Citeşte mai departe »

Trupa a cappella Blue Noise şi violoncelistul Răzvan Suma, în recital la Sala Radio

Scurt exerciţiu de imaginaţie: alegeţi una dintre melodiile preferate. Scoateţi apoi, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special şi păstraţi doar vocea umană. Şi nu una singură, ci şase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpretează melodii de jazz sau şlagăre pop-rock din repertoriul internaţional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor. La ... Citeşte mai departe »

„Muzica la Altitudine”, cu violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Ştefan Horvath

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională „Muzica la Altitudine” va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015, la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio ... Citeşte mai departe »

Acordeonistul francez Richard Galliano cântă Mozart la Sala Radio

Foto: Jacky Lepage Acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre marii muzicieni ai lumii, revine pe scena Sălii Radio, într-un nou concert inedit, susţinut alături de Orchestra de Cameră Radio şi de violoncelistul Răzvan Suma, sub bagheta tânărului şi apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea. Miercuri, 29 aprilie (19.00), Galliano, în palmaresul căruia se înscriu peste 400 de lucrări creaţie proprie sau în ... Citeşte mai departe »

Răzvan Suma cântă Fauré, Ceaikovski şi Dvořák cu Orchestra Naţională Radio

Primul concert de luna aceasta susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”. Artistul va interpreta trei partituri, ... Citeşte mai departe »

Răzvan Suma, protagonistul unui concert Haydn la Sala Radio şi subiectul unei expoziţii fotografice

Violoncelistul RĂZVAN SUMA, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, a cucerit publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”, este apreciat ca solist în concertele Sălii Radio şi participă în proiecte aflate la graniţa dintre mai multe genuri muzicale, adresate unui public deschis la inovaţie, cum ar ... Citeşte mai departe »

Tiberiu Soare aduce „Spărgătorul de nuci” la Sala Radio

„Muzica baletului Spărgătorul de Nuci este o invitaţie de a vedea lumea altfel: ca pe un tărâm mult mai vast decât am fi crezut, populat de niște uriaşi binevoitori din a căror limbă înţelegem mai puțin de jumătate; un loc în care sensurile cuvintelor magic şi banal sunt complet inversate şi unde jucăriile au suflet şi personalitate. Este invitaţia de ... Citeşte mai departe »

„Vă place… Brahms?” Răzvan Suma, în turneu alături de pianistul Josu Okinena

Răzvan Suma revine în faţa melomanilor din România şi lansează spectatorilor săi o nouă provocare: „Vă place… Brahms?”, eveniment organizat de Asociaţia Culturală „Analia Selis”.   În anul 2012, unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un palmares generos de concerte în Europa, Asia şi America – violoncelistul Răzvan Suma – cucerea publicul din 17 oraşe din România prin ... Citeşte mai departe »

Răzvan Suma, invitat de Vița de Vie în concertul de lansare a albumului „Acustic”

Exerciţiu de imaginaţie: violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români care a străbătut anul trecut oraşele României întrebându-vă dacă… „Vă place BACH?”, cântând împreună cu trupa rock Vița de Vie, aplaudată de 16 ani în concertele incendiare din întreaga ţară. Nu, nu este o glumă de 1 aprilie… Şi pentru că cele mai frumoase şi mai ... Citeşte mai departe »

Răzvan Suma și cei mai talentați pianiști spanioli, spectacol extraordinar la Sala Radio

Ce poate fi mai plăcut, la început de primăvară, decât o frumoasă călătorie în ţinuturile pline de farmec ale Spaniei, printre ritmuri de castaniete, evantaie şi volane colorate? Şi, dacă vă gândiţi la piedicile în calea împlinirii acestui vis, violoncelistul Răzvan Suma – care v-a încântat în 2012 în cele două turnee naţionale „Vă place BACH?” – vă aduce parfumul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus