marți , 27 iulie 2021

Arhivă etichete: recenzie carte

Abonare RSS

Rătăcitori. Despre „Oamenii-delfin”, de Torsten Krol

Cu un subiect interesant (supraviețuirea unei familii de germani în jungla amazoniană) și scris într-un stil accesibil și nepretențios, Oamenii-delfin se citește destul de repede și cu mult interes, chiar dacă temele aduse în discuție nu sunt deloc facile. Prin intermediul personajului său narator, adolescentul Erich, pentru care toată această aventură este și un fel de inițiere, cititorul aruncă o ... Citeşte mai departe »

Învingerea morții sau joaca de-a Dumnezeu: „Cimitirul animalelor”, de Stephen King

Există vreun om în stare să reziste tentației de-a se juca de-a Dumnezeu? Mai ales dacă la mijloc e viața cuiva drag? Cine ar rezista tentației de a aduce înapoi din lumea morților o persoană iubită, dacă ar ști că are la dispoziție mijloacele de a o face? Și ce poate fi mai rău decât moartea cuiva drag? Doar mortul ... Citeşte mai departe »

„Ochi-de-pisică”, de Margaret Atwood. Cele trei vârste ale femeii

O poveste despre prietenie, despre feminitate și feminism, despre condiția artistului în lume, despre bărbați și despre femei, despre rătăcirile secolului XX și, mai presus de toate, despre dorința impetuoasă de a păstra clipa. Extrem de bine scrisă, cu o atenție deosebită în redarea detaliilor și în descrierea atmosferei, Ochi-de-pisică este povestea lui Elaine Risley, o pictoriță canadiană de 50 ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus