sâmbătă , 26 septembrie 2020

Arhivă etichete: record

Abonare RSS

„Poziția copilului”, cel mai de succes film românesc din ultimii 11 ani

„Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a depășit toate recordurile în materie de spectatori și încasări pentru un film românesc din ultimii 11 ani din cinematografele autohtone. Lungmetrajul lui Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, a înregistrat 100.063 de spectatori. Astfel, producția a surclasat filme precum „Filantropica”, de Nae Caranfil (91.958 de ... Citeşte mai departe »

Pe primul loc în top: românii se uită la televizor timp de peste cinci ore pe zi

Românii se uită la televizor, în medie, timp de 5 ore și 30 de minute pe zi, arată un studiu al institutului francez Médiamétrie. Țara noastră se clasează, astfel, pe primul loc în privința consumului de programe de televiziune. Durata zilnică de consum de programe TV a înregistrat un nou record la nivel internaţional, telespectatorii uitându-se la televizor, în medie, ... Citeşte mai departe »

Cum arată cartea cea mai mică din lume

Un nou record Guiness s-a stabilit pentru cartea cea mai mică din lume. Obiectul a fost prezentat miercuri, la Tokyo, de editura japoneză Toppan Printing. Cartea se numește „Flori de sezon”, iar literele sale sunt atât de mici, încât nu pot fi citite cu ochiul liber. Cele 22 de pagini ale micii bijuterii literare au o lățime de 0,75 de ... Citeşte mai departe »

O pictură de Adrian Ghenie s-a vândut cu 140.000 de euro, la Sotheby’s

Lucrarea „Dr.Mengele 2”, semnată de pictorul român Adrian Ghenie, a fost vândută cu 140.747 de euro la Licitația de artă contemporană care a avut loc marți, la Londra, sub egida Sotheby’s, informează casa Artmark. La recentul eveniment, Adrian Ghenie s-a aflat printre marile nume ale artei contemporane, alături de Francis Bacon, Jean-Michel Basquiat, Mark Rothko şi Gerhard Richter, acesta din ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus