marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: regim

Abonare RSS

Pancreatita acută: cum să eviți „marea dramă abdominală” de sărbători

Pancreatita acută, supranumită și „marea dramă abdominală”, este una dintre bolile ce riscă să se declanșeze în prezența meselor copioase, stropite cu alcool, pe care le consumăm din belșug în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru că afectează unul dintre organele cu rol esențial în funcționarea corpului uman, respectiv pancreasul, boala poate determina chiar și decesul, dacă nu este tratată precoce ... Citeşte mai departe »

Alimentația potrivită pentru întărirea sistemului imunitar, în funcție de grupa sanguină

Rolul grupelor sanguine în menţinerea sănătăţii,  vitalităţii şi chiar controlul greutăţii corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale. Mai mult decât atât, acestea extind importanta grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice, dar şi sistemelor cu importanţă majoră pentru întregul organism: sistemul digestiv şi cel imunitar. Astfel, în funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de ... Citeşte mai departe »

Cele mai eficiente alimente în detoxifierea ficatului

Este unul dintre cele mai importante organe digestive, iar de buna lui funcţionare depinde starea generală a întregului organism. Tocmai de aceea merită să aflăm care sunt alimentele cu cel mai activ rol în detoxifierea ficatului. Dureri, balonări frecvente, stări de oboseală şi chiar migrene – sunt doar câteva dintre semnalele pe care ni le transmite corpul pentru a ne ... Citeşte mai departe »

Fericirea stă în farfurie: care sunt alimentele care îți influențează starea

Dacă te întrebi de ce ești obosit după o noapte întreagă de somn, sau amețit fără o ceașcă mare de cafea, răspunsul l-ai putea găsi în… farfurie. Deficiențele nutriționale te pot face să te simți ieșit din formă, spune Elizabeth Somer, autoarea cărții Eat Your Way to Happiness. Iar consumul exagerat de alimente de același tip ar putea fi și ... Citeşte mai departe »