joi , 6 august 2020

Arhivă etichete: regina

Abonare RSS

„Regina diavolului”: Romanul Caterinei sau despre cum pionul devine regină, de Jeanne Kalogridis

Roman istoric și de atmosferă foarte bine documentat, care reînvie multe dintre lucrurile uitate despre lungul Ev Mediu european (cum ar fi importanța culorilor, a materialelor sau a parfumurilor și rolul lor în identificarea statutului social al unui individ, lipsa intimității sau moravurile sexuale aflate în contradicție flagrantă cu morala creștină oficială), Regina diavolului de Jeanne Kalogridis face portretul uneia ... Citeşte mai departe »

Dr. Radu Varia, membru al Royal Scottish Academy, a primit Diploma cu Sigiliul Regal semnată de Regina Elisabeta a II-a

Într-un cadru fastuos, în prezenţa Lordului Cameron of Lochbroom, Consilier al Majestăţii Sale, şi a mai multor reprezentanţi ai Palatului Buckingham, Arthur Watson, Preşedintele Academiei Regale a Scoţiei i-a remis la Edinburgh criticului şi istoricului de artă Dr. Radu Varia, „personalitate de seamă a culturii contemporane”, Diploma de Membru de Onoare al Royal Scottish Academy. Sub semnătura Reginei Elisabeta a ... Citeşte mai departe »

Olanda are, de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani. Dineu somptuos cu ocazia abdicării Reginei Beatrix – FOTO

  Olanda va avea, începând de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani, după ce Regina Beatrix va renunța la tron în favoarea fiului său cel mare, Willem-Alexander. Evenimentul istoric a fost deja marcat, luni, printr-o petrecere plină de strălucire, la care au luat parte mai mulți reprezentanți ai caselor regale internaționale, precum și demnitari de prim rang. La ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus