marți , 5 decembrie 2023

Arhivă etichete: roman

Abonare RSS

Fragmentarium: „Ultima oră”, de Alina Grozea

Romanul „Ultima oră”, apărut nu de mult la Editura Cartea de Suflet, e semnat de un om care nu se teme să gândească și să scrie adevărul. Și să ni-l așeze în fața ochilor, negru pe filă albă, imposibil de evitat. Nu poți privi în altă parte, citind această poveste, decât înspre viețile celor doi – El și Ea – ... Citeşte mai departe »

Cum arată coperta noului roman din seria „Bridget Jones” – FOTO

Helen Fielding se pregătește pentru lansarea unei noi cărți din seria „Bridget Jones”, iar până atunci, stârnește curiozitatea cititorilor, oferindu-le câteva indicii despre cum s-a schimbat viața eroinei sale de la ultimul roman și până în prezent. Astăzi, coperta volumului ce va fi lansat în octombrie a fost dată publicității. Unul dintre indicii conduce la ideea că Bridget a devenit ... Citeşte mai departe »

Helen Fielding a dezvăluit numele noului roman din seria „Bridget Jones”

A trecut multă vreme de când nu ne-am mai întâlnit cu Bridget Jones, dar celebra eroină inventată de Helen Fielding e gata să revină în bibliotecile noastre. Și este la fel de înnebunită după băieți. Cel puțin așa reiese din titlul noului roman scris de autoarea britanică – Bridget Jones: Mad About The Boy – dezvăluit, astăzi, de The Independent.  ... Citeşte mai departe »

„Muzica tăcerii” de Andrea Bocelli, romanul autobiografic al celebrului tenor

Curtea Veche Publishing are  bucuria de a aduce în fața publicului român volumul autobiografic semnat de Andrea Bocelli, “Muzica tăcerii”,  chiar în preajma concertului pe care artistul îl va susține în București pe 25 mai, la Romexpo. Lansarea cărții va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 18.30, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41). Romanul autobiografic ... Citeşte mai departe »

„Hoții de frumusețe”. O poveste actuală despre adevăr și aparențe

O temă surprinzătoare, o intrigă captivantă și o poveste pusă în scena minții cititorului de personaje autentice și profunde. „Hoții de frumusețe” este o carte pe care veți regreta că nu ați citit-o până acum. „Undeva, la granița dintre Franța și Elveția, trei oameni pun la cale un complot împotriva frumuseții. Să fie la mijloc doar izbucnirea halucinatorie a unei ... Citeşte mai departe »

Noul roman al lui Haruki Murakami are 10.000 de rezervări online, deși nu a fost încă lansat

Noul roman semnat Haruki Murakami, The Faded Tsukuru Tasaki and the Year of His Pilgrimage, a stabilit un record de rezervări pe site-ul Amazon.com, deși nu a fost încă lansat, a anunțat Bungei Shunju, editura care îl publică. Aproximativ 10.000 de persoane și-au rezervat, deja, cel mai nou roman al lui Haruki Murakami, cifra reprezentând un record pentru faimosul scriitor ... Citeşte mai departe »

Oliviu Crâznic: Pentru mine scrisul nu cred că este o plăcere, ci mai degrabă o nevoie

Romanul său de debut, …Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, a fost una dintre cele mai premiate opere ale anului 2010. Însă nu doar în premii se măsoară, cred, valoarea unei cărți, ci mai ales în puterea pe care o are asupra cititorilor săi. Iar povestea inventată de Oliviu Crâznic are darul de a rămâne în mintea celui care ... Citeşte mai departe »

Foto: cum arată coperta celui mai nou roman semnat de Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert a apelat la o modalitate inedită pentru a alege designul copertei celui mai nou roman al său, „The Signature of All Things”, ce va fi lansat în luna octombrie. De curând, ea și-a rugat cei peste 75.000 de admiratori abonați la pagina sa de Facebook să aleagă între trei variante disponibile. Una dintre coperte avea drept culoare de ... Citeşte mai departe »

„Condamnat la viață”, cu Harvey Keitel: „Faptul că am origini românești nu a contat când am acceptat rolul”

Harvey Keitel, celebrul actor american cu origini româneşti, joacă în lungmetrajul Condamnat la viaţă rolul unui preot catolic, părintele spiritual al comunităţii în care se întâmplă acţiunea filmului. Alături de Harvey Keitel, îi veţi mai recunoaşte în Condamnat la viaţă (A Farewell to Fools – titlul în engleză) pe:Gérard Depardieu, Laura Morante, dar și pe actorii români Bogdan Iancu, Gheorghe ... Citeşte mai departe »

Haruki Murakami va lansa un nou roman, după trei ani de pauză

Scriitorul japonez Haruki Murakami se pregătește pentru lansarea unui nou roman, în luna aprilie, anunță ajw.asahi.com. Evenimentul vine la trei ani de la publicarea volumului său de mare succes „1Q84”. Murakami, al cărui hit literar este considerat romanul „Pădurea norvegiană”, a terminat lucrul la o carte nouă, ce va apărea mai întâi în Japonia, în aprilie. Deocamdată, nu a fost ... Citeşte mai departe »